23948sdkhjf

Fynsk EMS'er udvider kapaciteten: - Vi har sagt nej til kunder i to år

Ordrene har hobet sig op hos GP Elektronik, og det har odenseanerne nu taget konsekvensen af.

EMS-virksomheden har fået leveret en splinterny SMD-linje fra Cynergy af mærket Hanwha, og det vækker glæde hos CEO Anders Bo Pedersen.

- Det var ved at være en nødvendighed! Vi havde nået loftet, og der var ikke mulighed for bare at udvide eller bygge en ny fabrik, siger Anders Bo Pedersen, der uddyber, at den nye linje især giver mulighed for at "få høvlet volumeproduktionen op".

Ifølge direktøren er der mange potentielle kunder, som søger mod GP Elektronik, fordi flere gerne vil have EMS-produktion i Europa frem for eksempelvis Kina. Der har den manglende kapacitet været en udfordring, og det kan kapacitetsudvidelsen være med til at fikse.

- Vi har mere eller mindre sagt nej til nye kunder i to år, og det vil vi gerne lave om på på et tidspunkt, siger Anders Bo Pedersen.

GP Elektroniks nye SMD-linje

  • Linjen er fra koreanske Hanwha.
  • Den er leveret af Cynergy.
  • Den består af fire dual lane moduler med produktion på front/rear lanes og en tophastighed på 332.000 CPH, mens en femte maskine bliver leveret i sidst i oktober.

Kilde: Cynergy

Generelt har det været et par svære år, fordi komponentkrisen har gjort det svært at kunne producere som håbet. Den situation er efterhånden udbedret, og med den nye SMD-linje er der også kapacitet til at tage nye kunder ind. Men det står ikke lige først for.

- Der er masser af muligheder for at vokse yderligere med den nye linje. Men det har ærligt talt været en hård kamp at følge med i to år, så lige nu skal vi i bund med ordrebogen, og så skal vi lige trække vejret i hvert fald indtil den anden side af nytår, lyder det fra Anders Bo Pedersen, der anslår, at den nye SMD-linje fra Hanwha giver en seksdobling af den hidtidige SMD-kapacitet.

For at kunne følge med den store efterspørgsel har GP Elektronik desuden hyret fire nye folk siden sommerferien, fortæller Anders Bo Pedersen. Og i det lange løb er det også hensigten, at kapaciteten skal udvides yderligere.

- Med den nye linje har vi fået en kapacitetsudvidelse, så vi kan udskyde at få en ny fabrik, men når vi får arbejdet os ned i backloggen, er der ingen tvivl om, at det er den vej, det går, siger Anders Bo Pedersen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126