23948sdkhjf

Elektronikproducent tager det stille og roligt men tredobler produktionen

Viborg-virksomheden Ektos er i færd med at tredoble produktionskapaciteten på fabrikken i Ukraine

2023 stod i vækstens tegn hos elektronikvirksomheden Ektos.

Virksomheden med hovedsæde i Viborg og produktion i Ukraine kom ud af seneste regnskab med et bundlinjeplus på 5,4 millioner kroner, og det glæder direktør og medejer, Niels Martin Jørgensen.

- Vi er godt tilfredse med 2023, hvor vi har fået bidt os godt fast i kernemarkederne, siger Niels Martin Jørgensen.

EKTOS A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 4,1 5,6
Resultat af primær drift -0,2 2,4
Resultat før skat 5,3 4,3
Årets resultat 5,4 3,7
Balancestatus 18,8 20,1
Egenkapital 13,0 9,3
Kilde: CVR

Han fortæller, at væksten i 2023 kommer på trods af, at Ektos har investeret betydeligt i produktions- og udviklingsafdelingen i Ukraine og etableret nyt udviklingskontor i Slovenien.

Når vi beslutter noget, så er det altid, fordi vi tror på det på lang og mellemlang sigt. Niels Martin Jørgensen, administrerende direktør, Ektos

I det lys ser han også positivt på det igangværende regnskabsår, hvor resultaterne af investeringerne for alvor begynder at kunne mærkes. Her er der blandt andet tale om en tredobling af SMD-produktionskapaciteten på fabrikken i Ukraine, der formelt drives gennem datterselskabet Techto.

- De investeringer, vi iværksætte sidste år, viser sig indtil videre at være de rette beslutninger, siger Niels Martin Jørgensen.

Handler om rette folk

Direktøren fortæller videre, at de udover på maskineriet er i færd med en oprustning på bemandingssiden. Her har Ektos i skrivende stund godt 70 folk til produktionen, og derudover kommer virksomheden fortsat til at øge kapaciteten på salg og marketing.

Alt imens det går stærkt med at øge fodaftrykket i Ukraine, så går det en smule langsommere i Slovenien, hvor Ektos for nyligt har etableret sig. Men det er der ikke noget usædvanligt i, fortæller Niels Martin Jørgensen. For det nye udviklingskontor er ikke etableret for at afhjælpe en akut efterspørgsel men i stedet med henblik på langsigtet vækst.

- Det går fornuftigt i Slovenien, men det er ikke hovedfokus. Det er et sted, hvor det er vigtigt, at vi vækster på den rigtige måde. Det handler om at få de rigtige folk, men der skal være behovet for det, så den del bliver udviklet stille og roligt, siger Niels Martin Jørgensen.

Om Ektos

  • Stiftet i 2007 af Niels Martin Jørgensen og Jesper Holst.
  • Udvikler elektronik og laver test-ydelser under Ektos-navnet og har derudover produktion i Ukraine i datterselskabet Techto.
  • Har hovedkvarter i Viborg og øvrige afdelinger i Slovenien, Ukraine, Hvidovre og Struer.
  • Har i alt cirka 140 ansatte.
  • Leverer til blandt andet marine-, sundheds-, landbrugs- og energibrancherne.

Kilde: Ektos

Tænker langsigtet

Netop det - at tage det stille og roligt - er en generel praksis, som Niels Martin Jørgensen og hans kompagnon, Jesper Holst, arbejder ud fra.

- Mange af de nicher, vi leverer til, udvikler sig ikke eksplosivt. Og det har vi det fint med, for det gør, at vi kan pleje de langvarige kunderelationer uden at ryste på hånden, siger han.

- Det er stadig sådan, at vi er ejerledet. Vi er to hovedejere, og det er stadig os, der sidder i den øverste ledelse. Det betyder, at når vi beslutter noget, så er det altid, fordi vi tror på det på lang og mellemlang sigt. Så det behøver ikke kaste mønt af sig på den korte bane, så længe vi tror på, det holder på den lange bane, siger Niels Martin Jørgensen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078