Fra dansk iværksætter til fransk milliardkoncern: - Det har ikke ændret vores DNA

Det startede i 2003, og fra 1. april er det officielt slut. Cabcon-navnet er lagt i graven.
Komponent-distributøren fra Brøndby blev i fjor opkøbt af franske Milexia, og nu har virksomheden skiftet navn til Milexia Nordics.
Hverdagen er dog ikke mærkbart forskellig fra førhen, fortæller stifter og CEO, Brian Dehlsen.
- Afrapportering til Frankrig fylder lidt, men det har ikke ændret vores DNA og måden, vi arbejder på. Vi gør som hidtil, og det er os, der sætter linjen, siger Brian Dehlsen.
Han fortæller, at de forskellige datterselskaber i Milexia-koncernen i store træk får lov til at drive forretningen på egen hånd med egen administration og økonomi og eget lager. Der er dog hjælp at hente fra hovedkontoret, ligesom der er faste månedlige møder og implementeringen af fælles CRM- og ERP-systemer er undervejs.
Nye markeder
Brian Dehlsen fortæller videre, at han godt kan mærke, han nu er en del af en koncern med væsentligt flere økonomiske muskler. I seneste regnskab omsatte Cabcon for 145 millioner kroner, mens tallet for Milexia-koncernen er over 1 milliard. Ligeledes har franskmændene totalt over 300 ansatte, mens der blot er 18 i Brøndby.
35 procent af Milexias omsætning kommer ifølge Brian Dehlsen fra forsvarsområdet, mens Cabcon hovedsageligt har beskæftiget sig som underleverandør af elektroniske komponenter til elektronikindustrien og den øvrige fremstillingsindustri.
Dermed har indlemmelsen i Milexia-koncernen også gjort Brian Dehlsens portefølje væsentligt større.
- Vi får nye markeder, nye produkter og nye kunder. Med defense i porteføljen kigger vi ind i en kraftig vækst, og fra Milexias side har man også ønsket at stå endnu stærkere i Norden, siger Brian Dehlsen.
Frem til opkøbet havde Cabcon datterselskaber i Sverige, Norge, Polen og Hong Kong. Siden overtagelsen er Finland kommet til. De indgår fortsat i Milexia Nordics' regnskabstal og er som udgangspunkt stadig under Brian Dehlsens paraply.
En klasse op
Det er dog ikke kun som følge af et udvidet forretningsområde, at Brian Dehlsen ser sin forretning vokse. Der er potentiale for yderligere vækst i det "oprindelige" segment.
- Vi er gået en klasse op, så vi kan lege med endnu større kunder. Og vi kigger ind i en kæmpe leverandørdatabase, siger Brian Dehlsen.
Desuden kigger Milexia efter mulige opkøb i Norden for at vokse yderligere, lyder det.
Naturligt valg
Efter salget i juni tilføjede Cabcon "A Milexia Company" i bunden af logoet, indtil navneskiftet trådte i kraft. Det gjorde man blandt andet for at vænne kunderne til det nye navn. De "gamle" forretningsforbindelser har dog været meget modtagelige.
- Både kunder og leverandører har været meget åbne. De kunne godt se, at det var det naturlige valg for en lille virksomhed, der er vokset støt og roligt, at tage et skridt op i en anden liga, siger Brian Dehlsen.
Han stiftede Cabcon i 2003, og dermed er det 22 års historie, der er ovre nu. Navneskiftet er dog ikke forbundet med stort vemod hos Brian Dehlsen:
- Det ville være vemodigt, hvis man kom ind i noget, der ikke var til det bedre. Men vi er blevet taget godt imod, og vi har nogle spændende opgaver.
- Jeg startede Cabcon for mange år siden, og det er dejligt, at det bliver båret videre i en ny form. Det vidner om, at man har gjort noget rigtigt, lyder det fra Brian Dehlsen.
Frem til juni ejede direktøren 70 procent af Cabcon, mens forretningspartneren Jacob Jørgensen ejede 30 procent. Som en del af ejerskiftet, hvor købssummen ikke blev oplyst, har de to tidligere ejere fået aktieposter i Milexia-koncernen.
Milexia Group har udover Norden og hjemstavnen i Frankrig kontorer i Italien, Spanien, Storbritannien og Tyskland.