23948sdkhjf

DSE Airport Solutions skifter navn til Insero Software

Horsens-virksomheden DSE Airport Solutions skifter nu navn til Insero Software. Navneskiftet er udtryk for, at selskabet, som er i rivende udvikling, er blevet en del af Insero-koncernen.
- Vi har i 30 år specialiseret os inden for software til lufthavnsbranchen, og vi har leveret meget komplekse løsninger til både danske og internationale kunder. Det er en god forretning, og vi har opbygget nogle unikke kompetencer. I 2012 kom vi ud med et overskud på 4,3 mio. kr., og i 2013 ser det også meget fornuftigt ud. Specielt når vi tager i betragtning, at vi har investeret meget i udvikling af nye produkter og løsninger, forklarer direktør og grundlægger af selskabet, Anders Midtgaard.

Insero Software har netop færdiggjort en løsning for Flyvevåbnet og Naviair, der sikrer en effektiv koordinering mellem flere danske lufthavne. I projektet har Insero Software udviklet og integreret et værktøj, som hjælper lufthavne med at koordinere flytrafikken i forhold til hastighed, højde og destination. Fra at skulle opnå telefonisk kontakt, når et fly skifter kontrolzone, styres det hele nu automatisk via en computer. Næste skridt bliver at udbrede teknologien til lufthavne på det internationale marked.

- Vi vil i 2014 øge vores forretning inden for lufthavne. Vi har en fuld ordrebog og er i dialog med flere internationale parter, som vi forventer at etablere samarbejder med i løbet af 2014. Vores systemer har vist deres værd – de skaber værdi hos kunden, og de er meget stabile og omkostningseffektive. Det kan vi mærke, at markedet har opdaget, forklarer Anders Midtgaard.

Insero samarbejde åbnede op for nye markeder
I 2011 indledte selskabet et samarbejde med Insero, som investerer i virksomheder og projekter inden for energi og kommunikationsteknologi. Insero skød kapital ind i DSE Airport Solutions med det mål at styrke virksomheden, så den kunne udvide forretningen til også at dække løsninger til energimarkedet. Efter to år er der nu også opnået gode resultater inden for det område.

- Vi har i dag fået opbygget en organisation og en styrkeposition inden for energibranchen. Den viden, vi har om komplekse softwareløsninger til styring af flytrafik, har vi videreudviklet inden for energi, hvor der er mange af de samme krav og behov. Der er fokus på høj sikkerhed og stabil drift, og det er vores force. Vi udvikler software til intelligent styring af forskellige energiteknologier, og vi vil være blandt de første på markedet, der har et konkret bud på fremtidens smart grid, siger Anders Midtgaard.

Insero Software har udviklet en teknologi, der binder informationer fra forskellige enheder sammen. I Green Tech Center i Vejle er det informationer fra et energilaug, der samles med data fra centret på en fælles platform. Det betyder, at forskere og andre interesserede kan få adgang til disse data og udnytte dem. I Insero Live Lab udvikler Insero Software den teknologi, der styrer 20 familiers forbrug af energi, samt opladning af elbil. Projektet er en del af et større EU-finansieret projekt kaldet FINESCE, som har et samlet budget på 143 mio. kr.

Nyt navn
Udviklingen i forretningen markeres nu med det nye navn Insero Software. Dermed tydeliggøres to ting: At selskabet er en del af Insero koncernen, som investerer kapital i virksomheder, i ny viden, projekter og rådgivning inden for energi og kommunikationsteknologi. Derudover er det et signal om, at selvom lufthavnsbranchen fortsat udgør kerneforretningen, er der også potentiale i nye markeder.

Adm. direktør i Insero koncernen, Mogens Vig Pedersen glæder sig over Insero Softwares udvikling:

- Insero Software er en fantastisk forretning. Med selskabet har vi en videnstung organisation i Horsens, som løser meget komplekse opgaver for lufthavne i hele verden. Vi har gennem de sidste år vist, at de kompetencer også er unikke inden for energibranchen – og også på dette område forventer jeg mig meget af fremtiden. Insero Software har længe været en del af Insero, og det er glædeligt, at vi i dag går hele vejen med nyt navn.

Insero ejer 51 procent af Insero Software. Resten er ejet af grundlægger og direktør Anders Midtgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11