23948sdkhjf

Dansk teknik hjælper australsk trafik

Melbourne i Australien har med succes anvendt trådløs løsning fra BLIP Systems til at lette trafikken i forbindelse med omfattende vejarbejde og tunnellukninger.
Melbourne, Australiens næststørste by, har i forbindelse med omfattende vejarbejde blandt andet lukket to større tunneller, Domain Tunnel og Burnley Tunnel, i fem døgn. Takket være måneders grundig planlægning og brug af kombineret Bluetooth- og Wi-Fi sensorer blev forventede trafikpropper og forsinkelser langt mindre end frygtet.

Under trafikplanlægningen anbragte Blip Systems' australske partner Austraffic de små, trådløse sensorer på centrale steder i vejnettet. Data fra sensorerne gjorde det muligt for Victorias vejdirektorat VicRoads at evaluere, hvordan omdirigering af trafikken fungerede, og hvordan ændringer i løbet af dagen kunne rapporteres, ligesom det blev muligt at sammenligne rejsetider med tidligere dage eller uger.

Det blev også muligt for VicRoads at informere og varsko bilister om faktiske forsinkelser, både på trafikskærme og via medierne. Takket være hurtige advarsler til bilister omkring kø og forlængede rejsetider opstod der en reduktion i aggressiv kørsel fra frustrerede trafikanters side. Det mindskede igen risikoen for at billisterne lod sig friste af at tage uhensigtsmæssige ruter, der hurtigt kunne føre til yderligere trafikpropper.

- Vi var i stand til at informere offentligheden om forsinkelser, og hvor lang tid længere rejsen ville tage. Oplysningerne viste også at forsinkelserne ikke var ude af propotioner og hvis billisterne anvendte den alternative rute vi havde lavet, kunne forsinkelserne reduceres yderligere, sagde VicRoads' vejdirektør Dean Zabrieszach.

Løsningen tiltrækker ny opmærksomhed
Det var forventet, at tunnellukningerne ville forlænge rejsetiderne med op til 45 minutter, men sensorerne viste, at forsinkelsen kun kostede bilisterne 25 minutter ekstra.

- Der var tale om en omfattende lukning – den slags, man sjældent ser på så store vejnet. Takket være brugen af Bluetooth- og Wi-Fi-sensorer kunne der tilvejebringes nøjagtig og rettidig information, hvilket er altoverskyggende, når det drejer sig om at håndtere trafikstrømme og reducere den negative påvirkning fra offentligheden. Når disse sensorer anvendes professionelt, udgør de et sikkert og nøjagtigt værktøj i forhold til at beregne rejsetider mellem forudbestemte rejsemål og levere oplysninger, som trafikkoordinatorer har et klart behov for i forhold til at forebygge trafikpropper, udtaler Austraffics administrerende direktør John Reid.

Efter projektets succes har løsningen allerede tiltrukket yderligere opmærksomhed blandt andre afdelinger i delstaten Victorias myndigheder.

Se mere om, hvorfor myndighederne har valgt Blip Systems, og hvordan man griber vejarbejdet an.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141