23948sdkhjf

Delta nærmer sig ny direktør

Kvaliteten er vigtigere end hastigheden, siger bestyrelsesformand Jesper Haugaard om rekrutteringsprocessen i det internationale teknologihus.
Rekrutteringsprocessen i forhold til at finde en afløser for Per Hartlev på direktørposten i Delta er fortsat i fuld gang.

Det siger bestyrelsesformand Jesper Haugaard til Electronic Supply godt ti uger efter, Hartlev blev fyret med henvisning blandt andet til en række negative resultater.

- Vi kører en proces i samarbejde med et search-firma. Der har været en stor interesse – også gennem uopfordrede ansøgninger – og vi har brugt megen tid på at være helt skarpe på profilen. Det er også sket i samarbejde med lederkredsen, så ingen er i tvivl om, hvad den nye mand skal have af kompetencer, siger Jesper Haugaard.

Læs også: Delta fyrer direktør

Han tilføjer, at Deltas nuværende organisationsstruktur gør det lettere for virksomheden periodevist at undvære en topchef.

- Vi har nogle fantastisk dygtige divisionsdirektører, og det sikrer, at der er ro på bagklappen. For mig at se skal en topleder have et stort ansvar for den strategiske udvikling, men han kan godt undværes i det daglige arbejde for et vist tidsrum.

Ikke desto mindre forventer Jesper Haugaard, at den ny direktør i Delta besidder en vis portion praktisk erfaring med det arbejde, virksomheden udfører.

- Vi har beskrevet, at man nok skal have en smule forstand på teknik, så man forstår den. På den måde leder vi mere efter en specialist end en generalist. Men man skal også huske på, at der er flere ledelseslag i Delta, så det er ikke sådan, at en ny direktør skal tro, at han er klogere end teknikerne. Han skal bare være i stand til at tale deres sprog.

Råderum med bred opbakning
Ifølge Væksthus for Ledelse kan ansættelsen af den forkerte leder hurtigt koste et beløb i millionklassen, og Jesper Haugaard har da også – sammen med lederkredsen og search-firmaet – været yderst grundig i forarbejdet. Det handler om at undgå, at man fra starten taler forbi hinanden, lyder ræsonnementet.

Samtidig er det vigtigt at overlade visse dele af den strategiske beslutningsproces til den nye mand i direktørstolen, så direktørens kompetencer udnyttes til fulde.

- Vi har netop ikke lavet en strategiproces, og vi har helt bevidst ikke tilrettelagt det hele for en ny direktør. Vi fastlægger ikke en kurs, så det bare er operationel ledelse. Men vi har udstukket en strategisk retning og opstillet, hvilke udfaldsrum der er i forhold til den, så en ny direktør får et vist råderum med en bredt funderet opbakning, forklarer Jesper Haugaard.

Han forventer, at search-firmaet kan præsentere en liste af egnede kandidater inden for seks til otte uger, hvorefter den videre proces handler om udvælgelse, før en ny mand kan præsenteres på direktørposten afhængigt af vedkommendes eventuelle opsigelsesvarsel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094