23948sdkhjf

Energinet.dk og KMD tester Engrosmodel

Én forbruger, én regning. Det skal være nemt at være el-kunde i Danmark. Energinet.dk er derfor ved at bygge den såkaldte Engrosmodel oven på DataHub’en, der samler alle danskernes oplysninger om elforbrug.
Engrosmodellen skal sørge for at alle oplysninger mellem el-kunder, el-handlere, netvirksomheder, myndigheder med videre samles og behandles et sted med el-handleren som kundens omdrejningspunkt.

Det hele er planlagt til at gå i luften i oktober 2015 – men allerede nu er Energinet.dk i samarbejde med KMD ved at lægge fra land med et omfattende test- og simuleringsforløb.

- El-handlerne får fremover hovedansvaret for kunderne, og der ligger en stor opgave i at få justeret hele DataHub’en, så den kan håndtere de nye forretningsgange. Et nøgleelement bliver den omfattende testfase, hvor vi skal have simuleret mange hundrede forskellige scenarier, fortæller Jørn Kjær, projektleder fra Energinet og ansvarlig for systemudvikling, test og implementering af Engrosmodellen.

Tilsvarende ligger der en meget stor opgave for alle aktører, som skal ændre deres interne forretningsprocesser. Dette vil de også have mulighed for at få afprøvet i test- og simuleringsforløbet.

11 måneders test
Ved kommunalreformen brugte KMD godt et år på at teste de forskellige konverteringsbølger. For den nye DataHub står man foran et lignende set-up, hvor alt skal gennemtestes før go-live i oktober 2015.

I alt tegner testfasen sig for 11 måneders hårdt arbejde, hvor mere end 1000 personer på et eller andet tidspunkt er inde over forløbet.

- Vi står foran et meget spændende forløb, der projektmæssigt ligger i den helt store skala. Vi vil ikke få meget ros, hvis ikke alt virker, når vi når frem til go-live. De mange scenarier, vi skal igennem, dækker alt fra simple bopælsskifte til håndtering af alle prisberegninger, som skal overføres fra distributionsselskaberne, forklarer Jørn Kjær.

Inden man kommer til de mange simuleringer, skal hele end2end testmiljøet dog bygges. Og det gøres sammen med it-leverandøren KMD, der skal være med til at levere en betydelig mængde testdata.

- Testmiljøet består både af anonymiserede kopier af produktionsdata fra DataHub samt en god portion fiktive data, som KMD leverer. Hele miljøet skal favne alle leverandørerne, alle netområderne og de 3,2 mio. såkaldte målepunkter, som kan være en hustand, en butik, en vindmølle eller lignende. Det bliver rigtig interessant at være med til at bygge, og vi sætter stor pris på at have fået opgaven af Energinet.dk, siger Jesper Ruus Pedersen, Senior Product Manager i KMD.

Opbygningen af det store testmiljø er netop gået i gang, og selve testene starter til efteråret og varer 11 måneder frem.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063