23948sdkhjf

DTU-forsker modtager årets Elektropris

Elektrofondet i Ingeniørforeningen har uddelt Elektroprisen 2014. der gik til en forsker på DTU Fotonik, mens fondet uddelte tre kandidatpriser til unge, nyuddannede ingeniører.
En meget aktiv forsker og innovator med et stort fremtidigt potentiale. Sådan lyder i ultrakort form begrundelsen for, at N. Asger Mortensen fra DTU Fotonik er dette års modtager af Elektroprisen, som uddeles af Elektrofondet i Ingeniørforeningen.

41-årige Asger Mortensen er uddannet civilingeniør fra DTU, hvor han i 2006 blev dr. techn. Allerede i 2011 blev han – som en af de hidtil yngste – udnævnt til Full professor ved Institut for Fotonik, DTU.

Plasmoniske strukturer
I sin karriere har Asger Mortensen ydet et væsentligt bidrag inden for såvel grundforskning som industriel forskning. I indstillingen til prisen fremhæves blandt andet hans bidrag til forskningen i plasmoniske strukturer, som kombinerer egenskaber ved elektroner og fotoner. Disse strukturer ventes at få stor betydning for realiseringen af nye komponenter og sensorer til blandt andet telekommunikation og digital elektronik.

I motiveringen af Asger Mortensen fremhæves endvidere hans evne til at slå bro mellem den teknologiske grundforskning og de konkrete praktiske anvendelser.

Ved siden af forskerarbejdet, der har ført til en lang række artikler i anerkendte tidsskrifter, optræder Asger Mortensen som bedømmer i en række videnskabelige og teknologiske sammenhænge. Derudover fungerer han som gruppeleder for 15 ph.d.-studerende og forskere på DTU, ligesom han tager aktivt del i undervisningen på DTU Fotonik.

Ud over den faglige anerkendelse, som Elektroprisen er udtryk for, ledsages prisen af et beløb på 30.000 kr.

Priser til lovende kandidater
I forbindelse med Elektroprisen uddeles endvidere en række E-kandidatpriser, som gives til unge, lovende ingeniører. I år uddeles der tre kandidatpriser på hver 10.000 kroner:

Joachim Skov Johansen modtager kandidatprisen for afgangsprojektet ”Fast-Charging Electric Vehicles using AC”. Som navnet antyder, har Joachim Skov Johansen undersøgt muligheden for AC-hurtigladning af elbiler. Projektet er gennemført på DTU Elektro, hvor han har haft status som elitestuderende. Umiddelbart efter afleveringen af sit projekt i september 2013 blev Joachim Skov Johansen ansat i en stilling som field support engineer hos elbilproducenten Tesla Motors i Holland.

Henriette Koch modtager kandidatprisen for sit speciale ”Detection of early markers for neurodegenerative diseases”, som hun afleverede på DTU Elektro sidste år. Hendes speciale, der i motiveringen omtales som ”excellent” har ført til, at hun p.t. arbejder på School of Medicine ved Stanford University.

Christian Dahl-Petersen modtager kandidatprisen for projektet ”Capacitive Micromachined Ultrasonic Transducers Design, Fabrication and Characterisation”, som omhandler fremtidens ultralydsscannere. Projektet var hans afgangsprojekt fra DTU Nanotech i 2013. I motiveringen for prisen fremhæves blandt andet Christian Dahl-Petersens evne til at arbejde polyteknisk og med høj faglighed. Arbejdet med projektet har blandt andet ført til publiceringer i internationalt anerkendte tidsskrifter, og Christian Dahl-Petersen har efterfølgende fået et ph.d. stipendiat på iNano, Aarhus Universitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078