23948sdkhjf

Dansk teknologi i amerikansk lufthavn

Blip Systems kan føje endnu en lufthavn på referencelisten, efter at have tegnet kontrakt med en af Nordamerikas større lufthavne.
Den Nordjyske virksomhed har sammen med deres partner på lufthavnsområdet Lockheed Martin indgået aftale med Cincinnati/Northern Kentucky internationale lufthavn om at installere løsningen BlipTrack.

Bliptrack giver et overblik over passagernes bevægelsesmønstre i lufthavnen og afslører eventuelle flaskehalse. Løsningen fungerer ved at små sensorer anonymt sporer de Bluetooth og WiFi signaler, som vores mobiltelefoner og tablets udsender.

Lufthavnen kan så, i tilfælde af kø, øge kapaciteten ved at åbne flere skranker, sætte flere security-medarbejdere ind o.s.v. På den måde kan lufthavnen få passagerne hurtigere igennem f.eks. sikkerhedsprocedurer og derved levere en optimal kundeoplevelse. Desuden kan de indsamlede data også bruges til at informere passagerene via opstillede skærme om hvor lang ventetid de kan forvente i f.eks.sikkerhedskontrollen.

- BlipTrack er til gavn for både passagerne og lufthavnen, da det giver dem mulighed for, i real-tid, at se hvor potenielle kø- og flaskehalse er, fortæller Martin Bowman, direktør for Global Airports hos Lockheed Martin.

Lufthavnsdirektøren supplerer:

- Vi arbejder tæt med TSA for at sikre at passageroplevelsen i Cincinnatti lufthavn er én, der forbedrer rejseoplevelsen - ikke forringer den. Vi har lavet væsentlige investeringer i lufthavnsfaciliteterne og ønsker at anvende dem så effektivt som muligt, siger Candace McGraw, administrerende direktør i Cincinnati Lufthavn og fortsætter:

- Denne fremgangsmåde vil bidrage til en endnu større samarbejdsorienteret tilgang til sikkerheden i lufthavnen, af både TSA og lufthavnsmedarbejderne.

Cincinnati Internationale lufthavn er den største i staten Ohio og håndterer hvert år cirka syv millioner passagerer og cirka 160.000 start og landinger. Omkring 1000 mennesker arbejder i lufthavnen.

Den danskudviklede BlipTrack løsning er i dag installeret i cirka 20 internationale lufthavne, heriblandt nogle af verdens største såsom Amsterdam, Dubai og Toronto med flere er på vej. I Danmark benyttes BlipTrack af lufthavnene i København, Billund og Aalborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078