23948sdkhjf

Danfoss kræver erstatning

Gennem brugersammenslutningen Foreningen for Slutbrugere af Energi har Danfoss, og en række andre koncerner, rejst store krav mod DONG for at have manipuleret med elprisen.
Tilbage i november fastslog Konkurrenceankenævnet, at Dong Energy havde snydt kunderne for 187 mio. kr. i 2003 og 2004. Det skriver EPN.

Det har fået op mod 1.000 danske selskaber til at søge erstatning. Blandt disse findes nu flere store koncerner som Danfoss, Carlsberg, Dansk Supermarked og Danmarks største elhandelsselskab Energi Danmark.

Læs også: Corona forsinker godkendelsen af Danfoss-opkøb

- Det er disse selskabers umiddelbare vurdering, at de direkte eller indirekte repræsenterer måske op til 50 % af det samlede danske elforbrug til private og erhvervslivet. Der er derfor tale om et potentielt erstatningskrav, også i dansk retshistorisk perspektiv, udtaler advokat Jørgen Holst, der repræsenterer FSE og 10 jyske elhandelsselskaber i sagen mod DONG til EPN.

Det samlede krav mod DONG kan ende på mere end 1 mia. kr. Hos DONG fastholder man dog fortsat, at man ikke har gjort noget forkert, og man regner ikke med at skulle udbetale nogen form for erstatning.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219