23948sdkhjf

Underleverandør udbygger kapaciteten efter storordre

Stor ordre får Tommerup Elektronik til at udvide med en ny volumenlinjer, der øger kapaciteten betragteligt.
Tommerup Elektronik har landet en ordre af de helt store på storskalamontage af LED-lyskilder for firmaet Scangrip.

- I første omgang skal vi stå for en produktion på 50.000 enheder årligt. Men Scangrip, som fremstiller professionel arbejdsbelysning, sigter mod en produktion tæt ved det dobbelte om året, forklarer salgschef ved Tommerup Elektronik, Rene Andreassen, til Electronic Supply.

Ordren er landet hos den fynske underleverandør
Tommerup Elektronik
Tommerup Elektronik fungerer som under- leverandør inden for de mange sektorer i industrien, og produktions- afdelingen producerer til professionelle elektronikbrugere.

Produktionsanlæggene er indrettet til fleksibel produktion, så der hurtigt kan skiftes mellem prototyper, små og mellemstore produktions serier.

Med den nye opgradering af maskinparken er firmaet i stand til at montere print på op til 1200mm i længde.
efter, at Scangrips tidligere har lagt sin produktion i Kina. Men på grund af den geografiske nærhed, Scangrip ligger i Svendborg en god halv times kørsel fra Tommerup, samt bedre kvalitet og kontrol er det altså lykkedes at trække produktionen til Danmark.

Kapaciteten mangedoblet
En investering i den nye volumenlinje hos Tommerup Elektronik har også været en afgørende faktor i forhold til at få fingre i den store ordre.

Den nye volumenlinje, som har loadere, screenere, pick n’place automater , reflow-ovne og off-loadere, har en samlet kapacitet på cirka 70.000 komponenter i timen. Firmaet har i forvejen to linjer og når nu en samlet kapacitet tæt ved 100.000 komponenter i timen.

- Vi har snakket om at udvide i lang tid. Ordren fra Scangrip var så den udløsende faktor til indkøbet. For at udnytte kapaciteten skal vi ud og have fat i endnu flere kunder. Vi har fundet nogle stykker, og vi bygger stadig på, understreger Rene Andreassen.

Mangler kvalificeret arbejdskraft
Kapacitetsforøgelsen betyder, at Tommerup Elektroniks 24 ansatte nu skal have en ny kollega, som kan styre maskinerne:

- De nye maskiner kører allerede print til Scangrip, men vi vil gerne have et fast hold til at betjene SMD-maskinerne, men der er ikke kvalificerede folk, som har vist interesse, forklarer Rene Andreassen og uddyber, at man efter mislykkede forsøg på forskellige jobportaler har forsøgt sig via LinkedIn. Det har blot resulteret i én ansøgning. Derfor fortsætter man jagten.

Anderledes er det gået i bestræbelserne med at finde en elektronik-lærling. Efter længere tids søgning er det lykkedes at få en lærling, som netop er startet i det fynske firma.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079