23948sdkhjf

Producenter af civilt sikkerhedsudstyr vejrer morgenluft

De såkaldte modkøbsaftaler kan nu også omfatte civilt sikkerhedsudstyr i forbindelse med sikring af blandt andet havne og lufthavne – det giver sikkerhedsindustrien nye perspektiver.
Med virkning fra den 1. februar 2008 omfattes diverse sikkerhedsudstyr i forbindelse med blandt andet terrorbekæmpelse af civile områder som blandt andet havne og lufthavne nu også af de såkaldte modkøbsaftaler, og det giver hele sikkerhedsbranchen nye perspektiver.

De nye regler kommer i fokus, når Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark, CenSec, den 3. marts 2008 mødes ved en stor konference på den midtjyske virksomhed Unimerco i Sunds, der selv er medlem af CenSec.

Udenlandske virksomheder, der leverer forsvarsmateriel til det danske forsvar, er forpligtet til at indgå en sådan aftale med Erhvervs- og Byggestyrelsen, før de kan underskrive en kontrakt med forsvaret. Gennem aftalen forpligter den udenlandske leverandør til sig at lægge ordrer i danske virksomheder for et beløb, der beløbsmæssigt modsvarer den givne forsvarsordre. Det er Erhvervs- og Byggestyrelsen som forhandler, indgår og administrerer industrisamarbejdsaftalerne.

Her og nu har danske virksomheder ordrer for mere end seks milliarder kr.. til gode på den konto, men med de nye regler får modkøbsaftalerne relevans for endnu flere danske virksomheder.

Direktør Anton Villadsen fra CenSec, venter da også, at netværket med baggrund i de nye regler vil blive yderligere udvidet. Meget apropos deltager direktøren for Den Danske Brancheforening for Sikkerhed og Sikring, Kasper Skov-Mikkelsen da også ved konferencen i Sunds.

Selv om der nu er åbnet for en mere civil udnyttelse af modkøbsaftalerne, står de forsvarsrelaterede opgaver fortsat højt på listen hos CenSec.

På konferencen deltager såvel danske som udenlandske leverandører af forsvarsmateriel. Det gælder blandt andre Mowag, ITT, Falck Schmidt og Copenhagen Contractors. De vil blandt andet på konferencens andendag holde matchmaking-møder med interesserede underleverandører i CenSecs medlemskreds.

I øvrigt finder man også forsvarsminister Søren Gade blandt deltagerne. Han fortæller om samarbejdet mellem industrien og forsvaret.

CenSec blev netop etableret for at forbedre små og mellemstore virksomheders muligheder for at få del i ordrerne til forsvars- og sikkerhedsindustrien.

Et helt specielt kapitel med særlig vægt i Midtjylland hedder ‘Future Soldier’. Det handler om udviklingen af fremtidens udstyr til den danske soldat – ikke mindst beklædningen. Her er en række af områdets tekstilvirksomheder med i en arbejdsgruppe under CenSec.

Kilde: CenSec - http://www.censec.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093