23948sdkhjf

Mikkelsen Electronics fremtidssikrer ny fabrik

Produktionen på Mikkelsen Electronics nyligt etablerede fabrik i Serbien er blevet ISO-certificeret. Det binder den samlede forretning bedre sammen.
For en uges tid siden modtog Mikkelsen Electronics det synlige bevis på, at elektronikvirksomhedens fabrik i Serbien nu er ISO-certificeret.

- ISO-certificeret af produktionen i Serbien hænger sammen med den danske ISO-certificering. Vi har fået Lloyd’s til at står for det. Ud over at ISO-certificere ser de også på, hvordan de to virksomheder hænger sammen. Vi er bestået med kryds og bånd og slange, forklarer Ulla Haberl, Project Manager ved Mikkelsen Electronics til Electronic Supply, og uddyber:

- For det første er ISO-certificeringen af produktionen i Serbien vigtigt for kunderne. Men det er også en god måde at få andre til at tjekke det de mener, der er godt.

Plads til ti gange så mange
Mikkelsen Electroncis fabrik i Nis i Serbiske har kørt i nu et lille års tid. Datterselskabet blev registeret den 25. februar sidste år. I sommeren blev materialer og maskiner sat op, og produktionen startede lige efter sommerferien.

Pt. er der 25 medarbejdere på fabrikken i Serbien. Men i bygningerne er der mulighed for at udvide til hele 150 medarbejdere, og det er der selvfølgelig planer om, understreger Ulla Haberl:

- Produktionen og medarbejderantallet kører op og ned afhængigt af ordrer. Men vi har da en forhåbning om at få ordrerne til at komme op på de 250. Det vil også betyde meget for lokalsamfundet i Serbien.

Fuld kontrol med egen produktion
Kabelmontage er det helt stor i produktionen i Serbien. Men også støbning i Technomelt, hvor vi indkapsler elektronik via en lavtryksstøbning og dermed beskytter det mod vand, støv o.l., er vigtigt på fabrikken.

- Vi valgte at starte op i Serbien, fordi de har lave lønninger og samtidig et meget kvalificeret personale. Dermed kan vi tilbyde produkter og større serier, som vi ellers ikke ville kunne lave i Danmark.

Samtidig er kontrol med kvalitet vigtigt for elektronikvirksomhedens valg om selv at etablere en fabrik:

- Det giver os mulighed for at styre kvaliteten. Netop på Technomelt støbningen er vi de største i Europa målt på antallet af værktøjer, så der er stor knowhow vi vil beholde inden for egne rammer, siger Ulla Haberl og tilføjer, at investeringen betyder, at man udfaser den produktion, som man tidligere har fået udført af firmaer i Kina og Estland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094