23948sdkhjf

Resultat som ventet hos SP Group

Lukningen af en fabrik i Sønderborg satte sit præg på regnskabet i 2007 hos SP Group. Det blev kun til en beskeden stigning i overskuddet.
Omsætningen steg 5,4 % til 869,7 mio. Justeret for køb og salg af virksomheder var væksten 2 %, og væksten var aftagende hen over året. Også på bundlinjen var der tale om en beskeden stigning. Resultatet før skat endte på 21,2 mio. kr., hvilket er en stigning på ca. 0,6 mio. kr. fra 2006. Væksten blev primært skabt uden for Danmark, hvor omsætningen steg 9,8 % som et resultat af indsatsen med at opdyrke nye markeder og nye kunder. Omsætningen i Danmark steg 2,5 %.

- Efter tre års ubrudt fremgang viser dette regnskab kun en beskeden vækst i indtjeningen. Indtjeningen pr. aktie voksede 18,1 %, men indtjeningen er fortsat for lav. Den vigtigste årsag hertil er lukningen af Sønderborg, som vi ikke havde budgetteret med fra årets start, og som endte med at blive ganske kostbar. Men lukningen er nu historie, og alle udgifter er udgiftsført i 2007. Dertil kommer den utilfredsstillende udvikling i Gibo Plast, som vi regner med at have skabt forudsætning for at ændre ved købet af DKI Form. Og endelig tog vi som forventet også et tab på driften på den nye sprøjtestøbefabrik i Polen i dens første fulde driftsår, skriver virksomheden i sin årsrapport.

I indeværende regnskabsår forventer SP Group, at omsætningen stiger 3-7 % til 895-930 mio. kr. Resultatet før skat forventes at vokse til ca. 30 mio. kr. På længere sigt regner man med en omsætning på 1 mia. kr. i 2009 og ca. 1,5 mia. kr. i 2012.

Kilde: SP Group

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.084