23948sdkhjf

Ektos etablerer ny udviklingsafdeling

Elektronikudviklingshuset har netop startet en ny afdeling op i Ukraine.
Vækst i Viborg-virksomhed. Ektos udvider i Ukraine med en ny udviklingsafdeling i byen Ivano-Frankivsk. Der sidder nu tre mand, og elektronikudviklingshuset er i gang med at rekruttere flere. Det fortæller direktør og medstifter Niels Martin Jørgensen.

I forvejen har Ektos en stor afdeling i den ukrainske millionby Kharkiv, hvor rekrutteringspotentialet for ingeniører er enormt. I Kharkiv-afdelingen, som blev etableret i forbindelse med opstarten af Ektos i Danmark, er der i dag godt 50 ingeniører og udviklere. Da afdelingen startede for otte år siden, var der fem. I samme tidsrum er hovedkontoret i Viborg vokset fra to til 10 medarbejdere.

- Helt fra start har vi sourcet opgaver. For offshoring er ikke en trussel. Det giver kunder og os selv mulighed for at geare op til opgaver, så eksperter i Danmark kan lave det, de er bedst til, siger Niels Martin Jørgensen om elektronikudviklerens forretningsmodel, som blandt andet indebærer, at projektlederne har base på kontoret i Viborg.

Danske udviklere kan få andre opgaver
Ektos-direktøren lægger ikke skjul på, at økonomien er en faktor. Men, understreger han, lige så vigtigt er det, at man har adgang til højtuddannet arbejdskraft og tilstrækkelig af de kloge hoveder. Og dem er der mange af i Ukraine.

- Dermed kan vi afvikle projekter på rimelig tid og en fast pris. Samtidig står kunden ikke med risiko for, at en dansk udvikler får et andet job, mens projektet kører, siger Niels Martin Jørgensen.

Smitter af på afdelingen i Danmark
For Ektos har væksten i Ukraine været med til at danne grundlaget for den løbende udvikling af hovedkontoret i Viborg. Her finder man firmaets testcenter, som i dag har tilknyttet tre af de ti danske medarbejdere.

- Der bliver brugt mange ressourcer på testcentret. Vi kan lave test af EMC, miljøpåvirkning, korrosion, sikkerhed, vibration, HALT og meget mere. Vi beviser produkterne lever op til de givne krav på markdet, forklarer Niels Martin Jørgensen, og uddyber, at det både kan være lovkrav som radiostøj, elsikkerhed og at produktet ikke forstyrrer andre produkter. Men der kan også være tale om krav fra markedet og forbrugernes side.

Ektos har som elektronikudviklingshus ikke egne produkter men udvikler både hardware, software og begge dele for kunder. Firmaet opererer inden for fire anvendelsesområder af styring; styring til landbrugsmaskiner, til energianlæg, til marine og offshore samt styring til medicoteknik. Alle indenfor det professionelle segment.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094