23948sdkhjf

Lysfirma rykker ind i private hjem

For første gang er en særlig lysløsning fra Skejby-virksomheden Chromaviso blevet installeret i private hjem
Ålejeboligerne i Lokalcenter Sønderskovhus i Lystrup er som de første i Danmark blevet udstyret med Ergonomisk Døgnrytmelys, som Skejby-virksomheden har udviklet. Det er et sundhedsfremmende lys, som understøtter kroppens døgnrytme. Løsningen er installeret i 12 plejeboliger, spisestue, dagligstue og flere aktivitetsrum i forbindelse med en renovering af plejeboligerne.

Det er første gang, at lysløsningen er installeret i private hjem, i dagligstue og soveværelse. Derfor er betjeningen specialdesignet af Chromaviso til at være brugervenlig og passe ind i de hjemlige omgivelser.

I alle plejeboliger er opsat trykknapspaneler, og selvom det oftest er personalet der håndterer lyset, har beboerne også taget den nye belysning til sig. Personalet kan desuden danne sig et overblik over belysningen i alle rum via en central touch skærm på kontoret. Herfra kan de også styre lyset og komme akutte situationer i forkøbet.

Vil ind i flere dagligstuer
Lysløsningen i Lystrup flytter Chromaviso ind i nye omgivelser; private hjem. Med gode resultater giver det firmaet håb om mere:

- Vi kan se, at perspektiverne i plejesektoren er meget store for Ergonomisk Døgnrytmelys. Vi har installeret vores løsning på plejehjem og nu også i plejeboliger, hvor vi kommer helt ind i de ældres private hjem. Det viser sig at give gode resultater, og derfor håber vi fremover at levere endnu flere installationer til plejeboliger, oplyser Ane Søby Eskildsen, Brand- and Communications Manager ved Chromaviso.

Derimod tænker lys-firmaet først på det helt private marked et stykke ude i fremtiden.

Forskning bag lyset
Ergonomisk Døgnrytmelys er et automatisk styret lys som forandrer sig over hele døgnet – ligesom det naturlige lys udenfor. Det står op om morgenen, er kraftigst midt på dagen og om natten tændes et specialudviklet natlys, som ikke forstyrrer kroppens døgnrytme og samtidig giver optimalt lys til personalet, som er på arbejde.

- Der ligger megen forskning og udvikling til grund for lysløsningen. Lyset er baseret på en klinisk valideret lysprotokol og følger en fast rytme hele døgnet for at sikre kroppens gode døgnrytme. Det bidrager til den gode søvn, bedre trivsel og et styrket immunforsvar, fortæller adm. direktør i Chromaviso, Anders Kryger.

Lysløsningen er desuden installeret i psykiatrien, rehabilitering og intensivafdelinger i hele Skandinavien.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094