23948sdkhjf

Nordjyder trækker proppen op af engelske bilkøer

En af de tættest befolkede byer i Storbritannien overvåger og måle nu effekten af vejarbejde og begivenheder med nordjyske Blip Systems’ teknologi.
Det er ikke længere kun de danske byer og store internationale lufthavne der nyder godt af Blip Systems’ teknogi. I engelske Portsmouth er transporttid og trafikmønstre på byens mest trafikerede veje blevet overvåget igennem de seneste to år.

Realtidsdataene har givet trafikteknikere større viden om trafikstrømme, forbedret planlægningen og gjort det muligt for de lokale myndigheder at omdirigere trafikken til mindre trafikerede ruter og derved forhindre dannelsen af store bilkøer.

I den tid, hvor sensorerne har været i brug, er der foretaget rejsetidsmålinger og vejtrafikanalyse på udvalgte veje. Trafikoplysningerne fra de 12 byruter bruges primært til strategiske planlægningsopgaver.

Effekten af løsningen vokser eksponentielt med tilføjelsen af ekstra sensorer, der giver BlipTrack mulighed for at logge individuelle rejseruter. Dermed kan man beregne gennemsnitshastighed, identificre uønskede ruter med mange køretøjer, omdirigere trafik til mindre trafikerede gader for at undgå trafikpropper samt overvåge, hvornår bilister bruger lang tid på at finde en parkeringsplads.

- De fleste indbyggere i Portsmouth er ikke klar over, hvordan systemet har gavnet dem indtil videre, og det er en skam. Realiteten er dog den, at tæt overvågning af rejsetider gør det muligt for teknikerne at identificere ruter med langsommere transporttid end forventet og udtænke mulige forbedringer. Indtil videre er løsningen hovedsagelig blevet brugt af kommunens trafikteknikere til at overvåge faktiske rejsetider under større vejarbejder samt i forbindelse med større begivenheder som "Americas Cup", "The Great South Run" og " Victorious Music Festival", der hver især tiltrækker mere end 50.000 deltagere, udtaler trafiktekniker hos Portsmouths kommune, Lee Gilbert.

Når et 18 måneders overvågningsprogram er afsluttet vil dataen blive gjort tilgængelig for byens kommunalt ansatte i byen, så man kan indsamle oplysninger om fordelen ved BlipTracks rejsetidsdata fra en større gruppe. Er tilbagemeldingen positiv, vil dataene efterfølgende blive gjort tilgængelige for offentligheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079