23948sdkhjf

Fuld kontakt til Aalborg Universitets satellit

De studerende lånte ekstraudstyr fra en dansk radioamatør og har nu så stor sendestyrke, at den fulde kontakt til AAUSAT-II er etableret.
Der blev brug for hjælp fra en uventet kant, før det skulle lykkes at etablere fuld kontakt til studentersatellitten AAUSAT-II, der blev opsendt den 28. april. De seneste uger har holdet bag satellitten forsøgt at finde fejlen i kommunikationen, hvor både jordstation, antenner og signalstyrker er blevet undersøgt. Gennem foreningen Eksperimenterende Danske Radioamatører efterlyste man for nylig en stor UHF-forstærker for at skabe en større udgangseffekt i kontakten til satellitten.

Verner Topsøe meldte sig hurtigt på banen og drog fra Horsens til Aalborg med sin hjemmekonstruerede forstærker. Verners udstyr forstærkede signalet med 10 dB og afslørede også, at de studerendes eget grej kun ydede 40W mod de forventede 75W, hvilket har haft betydning for at kunne etablere fuld kontakt til AAUSAT-II. I dag sender man med 400W, og i løbet af få dage med 1000W, hvilket giver mulighed for længere kontaktperioder, når satellitten flyver over Nordjylland.

I den kommende tid får de studerende bag AAUSAT-II nu endelig mulighed for at gå i gang med arbejdet med satellittens såkaldte payload. Det er det udstyr, som er "ombord" på satellitten, og som skal bruges til at måle gammaglimt fra rummet i et projekt for Danmarks Rumfartscenter.

Kilde: Aalborg Universitet http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.583