23948sdkhjf

Coromatic vinder kontrakt til 100 millioner

Leverandøren har landet en af sine største aftaler nogensinde i Danmark.
For Rigshospitalet, Glostrup er sikker forsyning af strøm, nødstrøm og køling kritisk for hospitalets drift. Samtidig skulle hospitalets strøm- og kølefunktioner moderniseres i forbindelse med en udvidelse på 25.000 kvadratmeter.

Opgaven med at redesigne, modernisere og fremtidssikre forsyningen af strøm og køling har Coromatic vundet i licitation.

Den samlede aftale beløber sig til 100 million kroner og inkluderer design og byggeri af nye køle- og strømløsninger kombineret med en 15 år lang service level agreement (SLA), der omfatter driften. 60 millioner kroner er anlægssummen, mens de resterende 40 millioner kroner går til service og drift. Hvis hospitalet vælger at tage flere optioner ind, kan tallet dog vokse yderligere.

En af de største aftaler i Danmark
Med SLA’en er det aftalt, at Coromatic drifter og vedligeholder forsyning af strøm, nødstrøm og køling på et aftalt niveau i de kommende 15 år. Dette betyder, at omkostninger vedrørende drift af strøm, nødstrøm og køling bliver forudsigelige og stabile.

- Vi er glade for at have indgået denne aftale med Rigshospitalet, Glostrup, en af vores største aftaler i dansk Coromatics historie. Denne aftale er endnu et bevis på vigtigheden i vores forretningsmodel omkring kritisk infrastruktur as-a-service, siger Michael Petersen, country manager i Coromatic i Danmark.

Byggeriet af den nye strøm- og køleløsning er begyndt. Aftalen er skruet sådan sammen, at når hospitalet udvider i fremtiden, så udvider Coromatic også kapaciteten på strøm og køling. Dermed afhænger byggeopgaverne undervejs i den 15-årige kontraktperiode af, hvor meget hospitalet udvider, og hvornår det sker. Det oplyser Michael Petersen til Electronic Supply.

Samarbejde med underleverandør
Opbygningen af køle- og nødstrømssystemerne bliver lavet i samarbejde mellem Coromatic og underleverandøren Innoterm.

Nødstrømsanlægget står Coromatic selv for designe og bygge. På Køleanlægget derimod har leverandøren Innoterm med inde over af hensyn til fornøden arbejdskraft.

I modsætning til nybyggeri skal der i Glostrup tages store hensyn til hospitalets daglige drift. Projekter kræver derfor megen koordinering.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078