23948sdkhjf

Adapter-iværksættere går nye veje

Folkene bag Anyware Solutions jagter frisk kapital, der kan få deres nyudviklede lampeadapter på gaden.
Sæt en særlig adapter i din lampefatning, så bliver dit hjem mere intelligent og bekvemmeligt. Det er i korte træk idéen bag den adapter, som firmaet Anyware Solutions er i færd med at færdigudvikle. Samtidig håber firmaet på at skabe et helt nyt servicemarked.

Ifølge Anyware Solutions selv er der tale om verdens mindste sæt-i-og-brug løsning til det smarte hjem og den passer i enhver standard E27 lampefatning. For at få adapteren det sidste stykke ud på markedet har firmaet indledt jagten efter kapital med en crowdfunding-kampagne på sitet Indiegogo.

Jo flere midler, jo bedre løsning
Firmaet har allerede private investorer med om bord, så det økonomiske fundament til at udvikle løsningen er på plads. Midlerne fra den nye Indiegogo-kampagne skal så hjælpe med til at sikre, at man kan realisere adapterløsningen.

Kampagnen, som kører 45 dage fra den 1. juni, har i skrivende stund rejst mere end 47.000 dollars (310.000 kroner), et godt stykke over målet på 30.000 dollars (198.000 kroner). Men jo flere midler, der kommer ind, des bedre en løsning vil man levere.

- I vores kampagne har vi sat to såkaldte stretch goals. Hvis vi opnår 60.000 dollars funding, så vil vi tilbyde en forebyggende indbrudsscene baseret på lærende algoritmer. Hvis vi opnår 90.000 dollars funding, så vil vi tilbyde rumspecifik scene aktivering / deaktivering på basis af nærhed (proximity automation), forklarer Jan H. Christiansen, der sammen med Morten Bremild står bag Anyware Solutions.

Masser af ideer fra tidligere kampagne
Anyware Solutions patent-anmeldte design inkluderer indbyggede sensorer, der måler det omkringliggende lys, støj, temperatur og fugt. Hermed kan adapteren konfigureres til at agere indbrudsalarm, fungere som en babyalarm, der kombinerer natlyssænkning med støjniveau overvågning i barneværelset. Den kan også automatisere lysstyring eller holde øje med indeklimaet i hjemme ved at måle temperatur og fugt niveauer. Det hele konfigureres og kontrolleres via en smartphone app.

Tidligere på året kørte Anyware Solutions en lignende kampagne på crowdfunding-platformen Kickstarter, som gav masser af forslag til videreudvikling af løsningen.

- Vi har fået masser af godt feedback på vores Kickstarter kampagne og vi har taget de bedste forslag til os og inkluderet dem i et opdateret scope for løsningen. En af de største nyheder er at vi indarbejder Bluetooth (BLE 4.x) i løsningen. Det giver os mange muligheder, blandt andet simpel enhedsparring, hvor Bluetooth længe har vist vejen. Dernæst giver det os en bedre mulighed for lokal device styring og vi får mulighed for at tilbyde spændende nye services via proximity automation, som gør det muligt automatisk at tænde lys når man kommer ind i et rum eller slukke det når man forlader det, lyder det fra Jan H. Christiansen.

“Anyware Solutions forventer at kunne sende adapteren på markedet til februar næste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124