23948sdkhjf

Fynsk elektronikproducent tilfreds trods tilbagegang

Forventningerne ikke blev indfriet. Alligevel godkender Micro Technics ledelse 2015-resultatet
Omsætningen og overskuddet skulle begge stige i 2015. Sådan lød forudsigelsen fra Micro Technics ledelse tilbage i 2014. Udviklingen gik dog den anden vej med et marginalt fald i omsætningen og et mindre fald i resultatet til følge. Det viser 2015-årsrapporten fra elektronikproducenten i vestfynske Aarup.

Alligevel udtrykker ledelsen tilfredshed med resultatet efter skat. Forklaringen på tilbagegangen skal nemlig findes i en enkelt kundes konkurs, lyder det.

Derfor er der også optimisme, når snakken falder på det igangværende 2016-regnskabsår.

- Vi har set en fornuftig vækst i år. Nogle af de kunder, der er kommet til, er begyndt at trække fra. Det opvejer klart den kunde vi mistede, siger product manager Frank Max Laursen til Electronic Supply.

Filosofien giver bonus
Sammenlignet med flere af konkurrenterne ser store fordele i selve firmaets konstruktion og opbygning. For Micro Technic er ikke en almindelig underleverandør, lyder det fra Frank Max Laursen:

- Vi har både egne produkter og underleverandørarbejde samt udviklingsafdeling, der laver produktudvikling for kunder i ind- og udland. Det bliver så ofte fulgt af ny produktion på fabrikken.

- Det koncept syntes vi selv giver god mening. Vi servicerer produktet i alle dets faser. Og der kun 20 meter mellem folkene i udvikling og produktion, så der er ikke langt, hvis der er lavet en designbøf, tilføjer han.

Filosofien med vugge til grav-konceptet, hvor den fynske producent både føder produkterne, holder dem i live, tage dem af markedet igen og lave aftermarket service, skaber resultater. En del af det, der er udviklet tidligere, begynder så småt at smitte af økonomiske.

Konkret lavede Micro Technic i 2015 mere end 170 nye produkter og prototyper, hvilket svarer til en fremgang på 6 procent i forhold til forrige regnskabsår.

Stort løft til kapaciteten
I 2015 har Micro Technic også foretaget investeringer flere steder i produktionsanlægget.

Mod årets slutning valgte man at købe endnu en fuldautomatisk produktionslinje, som ventes at øge produktionskapaciteten med mellem 30 og 40 procent. Nu og her er det nye maskineri tæt på fuldt implementeret, så selvom man ikke har nået de ventede 40 procent endnu er gevinsten indenfor rækkevidde.

- Når de sidste par ting er på plads i løbet af august og september, forventer jeg, at vi når de 40 procent, forsikrer Frank Max Laursen.

- Det ender ikke der. Vi er hele tiden på udkig efter nye mulige investeringer i takt med, at der kommer flere kunder, tilføjer han.

Opdatering (15.08.2016)
Det fremgik oprindeligt af artiklen, at Micro Technic ikke indfriede forventningerne, fordi selskabet havde mistet en kunde.
Dette er ikke korrekt. Den omtalte kunde gik konkurs.
Redaktionen beklager fejlen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.897