23948sdkhjf

Sats giver bonus hos Chemometec

Stor fremgang hos instrumentproducenten, som forventer at skulle bruge mange ressourcer det kommende år. Det kan trække tempoet ud af væksten
Opjustering har fulgt opjustering hos Chemometec det seneste år. Nu foreligger 2015/16-regnskabet fra instrumentproducenten i Allerød så, og det er gået som ventet: Endnu et rekordår.

- Jeg er meget tilfreds med udviklingen i det forløbne regnskabsår – det har været et godt år både hvad angår de økonomiske resultater og fremdriften på udviklingssiden, skriver administrerende direktør Michael Eising i Chemometecs 2015/16-årsrapport.

Med seneste opjustering lød selskabets forventning på en omsætning på cirka 85 millioner kroner og et driftsresultat på 19-25 millioner kroner. Sådan blev det også.

Stigningen i omsætningen på samlet 39 procent dækker over en fremgang i alle regioner. Størst var det i USA og Canada med 52 procent. Herefter fulgte Europa med en omsætningsstigning på 43 procent.

Stor fordel med egen salgsorganisation
Forklaringen på den store fremgang har direktøren lige ved hånden:

- For et par år siden valgte vi at satse på opbygningen af vores egen salgsorganisation på de vigtigste markeder frem for som hidtil at sælge via distributører. Denne strategi bærer nu for alvor frugt i form af en væsentlig stigning i såvel omsætning som resultat.

Tempoet falder næste år
På udviklingsfronten er Chemometec nået til sidste fase af udviklingen af et nyt high-end billedcytometer, som selskabet knytter meget positive forventninger til de kommende år.

På den korte bane kan det dog komme til at koste.

- Vi har derfor et godt udgangspunkt for at opnå yderligere vækst, om end det kommende år vil blive præget af, at vi kommer til at bruge mange ressourcer på positioneringen af det nye billedcytometer, samtidig med at en organisationsændring i USA og effekten af Brexit også forventes at bringe omsætningsvæksten ned på et lavere niveau end i de sidste par år, siger Michael Eising.

Chemometecs forventninger til 2016/17 er en omsætning i niveauet 90-100 millioner kroner og et driftsresultat i niveauet 15-25 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081