23948sdkhjf

Weibel sporer sig ind på milliardkontrakt

Ny teknologi kan sende kæmpekontrakter til radarproducenten i Allerød
Banebrydende radarteknologi kan sikre Weibel Scientific store kontrakter i USA.

Firmaet med udvikling og produktion i Allerød har allerede solgt to nye radarer, som kombinerer overvågning med højpræcisions-tracking, til Indonesiens forsvar. Yderligere to radarer er på vej, og der er mulighed for yderligere 20 systemer til det indonesiske forsvar, fortæller administrerende direktør Peder R. Pedersen, Weibel Scientific.

Den nye radarteknologi er også omdrejningspunkt for flere nye ordrer, Weibel arbejder på at få i hus. Blandt andet i USA.

- Den teknologi, vi har udviklet til radarerne til Indonesien, er den samme, som vi vil bruge i tre mulige kontrakter i USA. Noget af det i USA har dog andre krav, så det skal videreudvikles, men evig udvikling ligger i Weibels DNA, siger Peder R. Pedersen til Electronic Supply.

Kan indbringe milliarder
Kommer de amerikanske aftaler i hus, vil det være anstrengelserne værd. Weibel-direktøren vurdere, at værdien ligger på mellem en halv og en hel milliard kroner for levering og vedligehold af adskillige radarsystemer.

- Der er jo ingen garanti for, at vi vinder, understreger Peder R. Pedersen.

Radarkontrakter i den størrelsesorden er heller ikke noget, som kommer i stand fra den ene dag til den anden.

- Det tager mellem fem og 15 år at lande nogle af de kontrakter. Det er på ottende år, vi arbejder på kontrakten, siger Peder R. Pedersen om den ene af aftalerne, Weibel har i støbeskeen i USA.

Går ikke i en lige linje
På fem år er Weibel vokset fra 37 medarbejdere til i dag at være over 100, og ser man et år eller to frem i tiden, vil det stadig være niveauet.

- Vi har ansat mange på det sidste, som vi er ved at køre ind. Så er vi på et steady state i nogle år, og derefter vil vi så ansætte folk igen, siger Peder R. Pedersen.

Ser man lidt længere ud i fremtiden, hvor Weibels radarer til missilforsvar for alvor kommer i spil, kan der komme et nyt ryk, for udviklingen sker ikke i en lige linje i Allerød.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109