23948sdkhjf

Fra retssal til børs-milliard

Aseteks markedsværdi er firedoblet på et år
For ejerne af den nordjyske producent af vandkøling til computere og servere Asetek har de seneste halvandet år været fyldt med gode nyheder.

Ovenpå store uforudsete omkostninger til en kostbar patentsag i USA, som firmaet vandt sidste år , er aktiekursen på Oslo Børs , hvor Asetek er noteret, steget voldsomt. Fra 9,7 i august 2015 til nu over 40 med slutkurs 44,10 onsdag den 26. oktober 2016.

Dermed er markedsværdien forøget til mere end én milliard norske kroner for ejerkredsen, der blandt andet indbefatter store institutionelle investorer i fx den statsejede Vækstfonden i Danmark og i Norge som Den Norske Bank og Kommunal Landspensjonskassen, samt de internationale investeringsbanker J.P. Morgan, Morgan Stanley og Goldman Sachs.

- Vi er overbeviste om, fremtidens computer hardware kræver vandkøling for at præstere optimalt, ligesom den globale COP 21-klimaaftale fra Paris vil være med til at øge interessen om Aseteks stærke patenter og unikke og driftssikre produkter, konstaterer børsanalytiker Håvard Nilsson hos Carnegie Investment Bank, der følger virksomheden.

Asetek har netop præsenteret sit regnskab for tredje kvartal 2016 , som blev femte kvartal i træk med en stadig bedre bundlinje. Omsætningen var vokset over 40 procent til 14,2 millioner dollars fra 10,0 millioner dollars i tredje kvartal 2015. Driftsresultatet før afskrivninger var i samme periode steget til 3,5 fra 1,0 millioner dollars.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078