23948sdkhjf

Uenighed om bonus bag bestyrelsesballade i RTX

Det var bestyrelsens modvilje til at godkende et nyt incitamentsprogram, der i sidste uge fik tre bestyrelsesmedlemmer til at forlade RTX Telecom.
Fredag den 2. januar 2009 meddelte tre af RTX Telecom A/S' bestyrelsesmedlemmer, at de trak sig fra selskabets bestyrelse . Denne beslutning blev truffet i forlængelse af et ekstraordinært bestyrelsesmøde, hvor den resterende bestyrelse besluttede ikke at godkende visse punkter i et foreslået incitamentsprogram for direktionen i RTX Telecom. Det skriver RTX Telecom nu i en fondsbørsmeddelelse.

Baggrunden for dette var, at det foreslåede incitamentsprogram blandt andet omfattede en bagudrettet handling, nemlig tildeling og godkendelse af en bonus på 2,5 mio. kr. til direktionen som følge af salget af RTX Healthcare tidligere på året.

Detaljerne i incitamentsprogrammet var udarbejdet af det daværende formandskab, men ikke forelagt for eller besluttet af den samlede bestyrelse. De øvrige bestyrelsesmedlemmer blev først gjort opmærksom på disse detaljer kort før offentliggørelsen af årsrapporten for 2007/2008, og de fik derfor ikke det fulde overblik over konsekvenserne før i de efterfølgende uger.

- Det er bestyrelsens opfattelse, at et incitamentsprogram bør være fremadrettet og som sådan skabe et incitament for fremtidig indtjening. Derfor har det været en principiel beslutning ikke at acceptere det tidligere formandskabs ønske om at tildele en bagudrettet bonus som led i et nyt incitamentsprogram, skriver RTX i fondsbørsmeddelelsen.

Konsekvensen af denne ændring er, at hensættelsen på 2,5 mio. kr. ikke længere er en forpligtelse for selskabet og vil blive tilbageført i resultatopgørelsen for regnskabsåret 2008/2009. Samtidig er bestyrelsen i færd med at udarbejde et nyt forslag til et incitamentsprogram for direktionen, som vil blive forelagt på virksomhedens generalforsamling den 28. januar 2009.

- Det forventes ikke, at denne hændelse får nogen betydning for den fremtidige drift af RTX Telecom og ej heller for forventningen til resultatet af indeværende regnskabsår som udmeldt den 9. december 2008, konstaterer RTX Telecom.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062