23948sdkhjf

Greenpeace roser elektronikproducenter

Verdens største elektronikproducenter er ifølge Greenpeace på rette vej. Deres produkter indeholder i dag færre farlige kemikalier, som fx PVC, end de gjorde sidste år.
Det budskab er at finde i Greenpeaces netop offentliggjorte rapport ”Searching for Greener Electronics”, hvor 15 af verdens største elektronikproducenter, som fx Dell, Nokia, Sony Ericsson og Apple, er blevet målt og vejet i forhold til, i hvor høj grad deres grønne løfter i det forgangne år også har ført til grønnere produkter på butikshylderne.

- Elektronikbranchen har i det seneste år gjort fremskridt hen imod at øge de grønne ”features”, og derfor får virksomhederne flere point i år end sidste år. Men ingen af virksomhederne markerer sig i alle miljømæssige kategorier, og forbrugerne har derfor stadig til gode at kunne købe et reelt grønt produkt, som er fri for farlige kemikalier og samtidig energieffektivt, siger Erik Albertsen, kampagnemedarbejder på kemiområdet, Greenpeace Norden.

I årets rapport scorer Lenovos L2440x computermonitor højest med 6.9 ud af i alt 10 mulige point og er dermed langt foran i skærmkategorien. Andre vindere i de forskellige produktkategorier er Sharps LC-52GX5 fjernsyn (5.92 point), Samsungs F268 mobiltelefon (5.45 point), Nokias 6210 Smart Phone (5.2 point), HP’s Elitebook 2530P bærbare computer (5.48 point) og Lenovos ThinkCentre M58 Desktop (5.88 point).

Generelt viser rapporten, at LED-skærme, der sparer energi og samtidig ikke indeholder kviksølv i baggrundsbelysningen, er blevet mere almindelige. Der benyttes desuden større mængder genbrugsplastic, og producenterne har etableret mere velfungerende tilbagetagnings-programmer af deres udtjente produkter. De fleste virksomheder har desuden hurtigt og smertefrit tilpasset sig kravene i energisparemærket EnergyStar.
- Det går absolut i den grønne retning i elektronikbranchen, men for at komme videre må virksomhederne nu lade sig inspirere af hinanden og overføre positive tiltag til hele deres produktlinje og ikke kun til en enkelt mobil- eller computermodel. Elektronikbranchen er blandt verdens mest innovative, og vi er sikre på, at med den rette prioritering skal det nok lykkes at skabe rigtig grønne produkter til forbrugerne, siger Erik Albertsen.

Kilde: Greenpeace – http://www.greenpeace.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111