23948sdkhjf

Året der gik: Konkurserne

Trods gode toner i elektronikindustrien var der også i år flere konkurser i branchen

Igen i dag ser Electronic Supply tilbage på 2016. Året har desværre været præget af en række konkurser.

En af de mest spektakulære sager i 2016 var udviklingen i lysselskabet Hesalight. Der gik næsten ikke en uge uden et nyt kapitel i sagen, fristes man til at sige. Og efter et tumultarisk år, hvor skeletterne væltede ud af skabet, gik Hesalight konkurs den 18. november.

Samme dag, som firmaet blev taget under konkursbehandling, ransagde Bagmandspolitiet selskabets lokaler i Roskilde og flere andre adresser. Baggrunden for den dramatiske udvikling var en politianmeldelse fra Erhvervssstyrelsen. 

I oktober var det så et andet belysningsfirma, som gik konkurs. Ledelsen i ELS Group, der udviklede og producerede LED-belysning, trak stikket med en egenkonkursbegæring. Konkursen skyldes ifølge firmaets direktør og medejer Søren Niebuhr, at nogle udviklingsprojekter var mere omkostningstunge end ventet.

Mod årets slutning var det så to danske printproducenter, som måtte dreje nøglen.

Quicktronics Scandinavia i Horsens, det tidligere Elcon, gik konkurs den 9. december. Årsagen var ifølge kurator en ændring i betalingsbetingelser fra kunder i Østen, fik endegyldigt fik ledelsen til at træffe den tunge beslutning og indgive en egenbegæring.

Ugen efter, den 12. december, var det så ledelsen i Printline, der indgav konkursbegæring på printproducenten i Odense. Selskabets økonomi havde været anstrengt i nogen tid, og beslutningen om konkursen kom efter, at ledelsen havde forhandlet om at få tilført ny, tiltrængt kapital.

Heldigvis er det ikke alle konkurserne, som har betydet endegyldigt farvel til job og viden.

Den bornholmske droneproducent Little Smart Things gik konkurs i efteråret 2015, men blev genoplivet gennem en fusion med den anden danske droneproducent, Sky-Watch i Støvring. Efter fusionen fastholdt Sky-Watch produktion og udvikling i både Støvring og Nexø.

Med konkursen hos leverandøren til trådløs teknologi Xtel sidst i november blev 50 medarbejdere ramt. Det lykkedes dog den tidligere ejer Torben Clement at videreføre en del af aktiviteten i et nyt selskab, som satser på trådløse løsninger indenfor IoT.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11