23948sdkhjf

Solidt overskud hos Delta

2008 blev på mange måder et sjovt og udfordrende år for DELTA. Det blev også året med det hidtil bedste resultat i virksomhedens mere end 67-årige historie.
- Vi gik ind i et år med en klar målsætning om, at tidligere tiders beskedne bundlinier kunne vendes til langt mere solide økonomiske resultater. De første tre kvartaler af 2008 viste, at det kunne lade sig gøre. Det fjerde kvartal blev en periode præget af en hastigt udviklende global finansiel krise. Endnu har DELTA dog ikke mærket den finansielle krise så tydeligt, hverken i ordreindgange eller på resultaterne, men det forventes, at krisen kan ramme os. Trods mange negative udmeldinger om krisestemning fra banker, virksomheder og ikke mindst medier blev også slutningen af året en resultatmæssig succes for DELTA, skriver DELTA i sin årsrapport.

I alt havde man en ordreindgang på 269 mio. kr. i 2008, hvilket er en lille tilbagegang på 6 mio. kr. i forhold til året før. Til gengæld steg omsætningen med 10 mio. kr. til 271 mio. kr. Stigningen, der udgør 4 %, levede dog ikke helt op til forventningerne, som lå på 6 %, hvilket primært skyldes vigende omsætning på det engelske marked.

Til gengæld var der succes på bundlinjen, hvor årets resultat blev 13 mio. kr. mod sidste års 11 mio. kr. DELTAs ledelse betegner resultatet som meget tilfredsstillende.

Det flotte resultat er især hentet i de to store divisioner Test & Rådgivning og Mikroelektronik, mens det er gået mere trægt i Lys & Optik-divisionen, hvor man som resultat heraf har gennemført en række effektiviseringer i produktionen af optiske filtre og vejeinstrumenter.

Kilde: GTS - www.teknologiportalen.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063