23948sdkhjf

It-uddannede trodser finanskrisen

Dimittenderne fra IT-Universitetet kommer fortsat hurtigt i arbejde. Næsten halvdelen er allerede i job, inden de afslutter uddannelsen.
Ledighed er fortsat en stort set ukendt størrelse for de, der tager en uddannelse på IT-Universitetet. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse, som universitetet har gennemført blandt sine dimittender. Vel at mærke er svarene afgivet i november og december – altså efter finanskrisen brød ud.

Et år efter uddannelsen er 95 % af de uddannede kommet i job, og efter to år er det blot 3 %, som fortsat er ledige.

- IT-Universitetet rammer midten af skiven med sine uddannelser – og har gjort det i ti år. IT-Universitetet scorer et klokkerent 12-tal som en hovedleverandør af dygtige unge til den danske it-branche. It er inden i alting. Branchen kan derfor bruge endnu flere unge med kvalifikationer som dem, IT-Universitetet giver, siger underdirektør Henrik Egede, IT-Branchen.

Undersøgelsen antyder, at den lave ledighed kan hænge sammen med, at de studerende er i tæt kontakt med arbejdsmarkedet under uddannelsen. Således angiver 72 % af dimittenderne, at de havde projekter sammen med virksomheder eller organisationer under uddannelsen.

Samtidig siger 80 % af dimittenderne, at de havde erhvervsarbejde under studiet, og vel at mærke mener langt over halvdelen af dem, at arbejdet var studierelevant i enten høj grad eller meget høj grad. Undersøgelsen viser, at den overvejende del af de it-uddannede får job i den private sektor (79 %).

I alt 549 personer deltog i undersøgelsen. Det er 39 % af de, der havde fået tilbuddet om at deltage.

Kilde: IT-Universitetet - http://www.itu.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094