23948sdkhjf

It-branchen: Krisen gør ondt, men ikke på alle

It-istiden bliver længere end ventet. IDC nedjusterer forventningerne til 2009 og 2010. 2 % af faldet dækker over store forskelle internt i branchen, siger It-Branchen.
It-branchen står ikke først i køen, når der klages over konjunkturerne. Alligevel har analysevirksomheden IDC valgt at nedjustere forventningerne for væksten i 2009 og 2010. Det danske it-marked spås at have et samlet fald på 2 % i forhold til 2008.

- 2009 er vanskeligt. Krisen gør ondt, men ikke for alle. Hardware-branchen har en forventet nedgang på 11 % i forhold til sidst, mens software og it-services går i plus på 1-2 %. Den danske it-markedsudvikling er stort set den samme som den europæiske og den globale, siger Per Andersen, administrerende direktør for IDC Nordic og Benelux.

Per Andersen pointerer, at en række områder faktisk klarer sig meget flot midt i en flad, finansiel udvikling:

- Det store marked for outsourcing services klarer sig lige så flot, som vi forventede før krisen satte ind. Mange virksomheder reducerer it-omkostninger ved at outsource. Desuden er der også høje vækstrater inden for software, fx sikkerhed og system management, siger Per Andersen, der også understreger, at 2009-tallene måles op mod særdeles gode år i 2007 og 2008.

- Krisen kradser især hos de mange danske it-virksomheder, der er midt i et vækst- og globaliseringsforløb. De er lige nu ramt af det fastfrosne venture-marked, som sætter finansiering af ny udvikling i stå – og Danmark bør gøre noget for at få dette vækstlag i gang, ligesom Sverige og Norge har gjort det. Vi ser også andre tendenser, hvor krisen i realiteten giver ny forretning. It er for mange kunder den sikre vej ud af krisen, siger Jane Eis Larsen, konstitueret administrerende direktør i It-Branchen.

For 2010 forventer IDC en samlet it-markedsvækst i Danmark på 1,9 %, mens den globale it-vækst
forventes at være 2,9 %.

Kilde: It-Branchen - http://www.itb.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204