23948sdkhjf

Analysehus: Bunden ved at være nået i elektronikbranchen

Analysehuset Gartner forventer, at elektronikbranchen når bunden i løbet af de kommende måneder.
Herefter er det Gartners forventning, at produktionen stabiliseres i løbet af andet halvår af 2009 og hele 2010. Derefter vil der atter blive tale om stigende salg i 2011. De første til at slippe ud af krisen bliver mobiltelefonproducenterne, efterfulgt af pc-branchen. Først herefter vil branchens dyrere produkter atter opleve en stabilisering. Det skriver Ingeniøren.

Til gengæld mener Gartner, at der stadig er stor usikkerhed i halvlederbranchen, og man forventer ikke, at branchen når niveauet for 2007 i de kommende fem år. Derudover forventer analysehuset en konsolidering i halvlederbranchen, hvor forsyningskæden forventes at blive smallere, men stærkere.

I Danmark nikker DI Iteks branchedirektør, Tom Togsverd, genkendende til forudsigelserne. Han forventer, at der i første omgang vil komme et mindre opsving, fordi planlagte investeringer ikke kan udsættes længere, men egentlig markedsvækst vil først komme på længere sigt – blandt andet fordi danske virksomheder er ramt på eksportmarkederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109