23948sdkhjf

Sammen kan vi tackle krisen

Direktøren for den østjyske automatiseringsvirksomhed BEC opfordrer alle til at bruge krisen som mulighed til at indgå nye samarbejder.
- SKAL VI GÅ I PANIK, eller skal vi se på mulighederne? Jeg tror, at vi alle må erkende, at vi er midt i en krise. Hvorfor så ikke slå vores ledige ressourcer sammen og forsøge at skabe nye ideer og forretningsmuligheder?

Erik Munkholt Sørensen, direktør og indehaver af BEC AS, har som mange andre virksomhedsledere set ordrebogen skrumpe det sidste års tid med den kedelige konsekvens, at motivation og effektivitet er for nedadgående:

- I denne krisetid er vi nok en del, som har ingeniører ansat, som ikke udnyttes optimalt. Hvorfor ikke udnytte disse ressourcer til noget positivt for Danmark og for virksomhederne. Hvis vi som virksomhedsledere satte os sammen og drøftede, hvilke projekter vi har liggende, som vi ikke kan gennemføre i øjeblikket på grund af krisen, så kunne vi måske i fællesskab løfte opgaverne, så vi alle står bedre rustet, når krisen er ovre.

Ifølge Erik Munkholt Sørensen skal et eventuelt samarbejde mellem virksomhederne ikke være på rent filantropisk basis:

- De parter, som har medvirket til at frembringe et eventuelt produkt, bør have del i en mulig succes. Men det må parterne aftale i fællesskab. Vi er selv i den indledende fase med et par projekter inden for produkt- og virksomhedsudvikling, og det er dejligt at opleve den energi, der bliver lagt for dagen for at ”hjælpe” hinanden. Om ikke andet, så bliver der knyttet relationer mellem virksomheder, som kan udnyttes på sigt. Og har medarbejderne samtidig haft en meningsfyldt dagligdag, hvor man får vist, hvad man er god til, er det vel ikke så ringe endda.

Erik Munkholt Sørensen ser en mulig model for samarbejdet ved, at udviklingsomkostningerne fordeles på et antal solgte enheder, hvor hver især indestår for eget bidrag til udviklingen af enheden.

- Det giver også en god motivation og sikrer engagement fra de deltagende parter. For at deltage bør man være en virksomhed, som arbejder med udvikling, og som ikke er millimeterdemokrater. Hovedmotivationen for mig er, at jeg elsker at se ting lykkes. Og kan man så tjene lidt på sigt, bliver det ikke mindre sjovt, slutter BEC-direktøren.

Kilde: BEC - http://www.bec.as

Læs mere om: BEC
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062