23948sdkhjf

Droner danner forening

Den voksende drone-industri har fået egen brancheforening.

Dronebranchen er i vækst, og både erhvervsliv og borgere kommer sandsynligvis til at bruge de fjernstyrede flyvere meget mere i de kommende år.

Det er baggrunden for, at Dansk Erhverv og industrinetværket UAS Danmark nu sammen danner brancheforeningen DroneDanmark.

- Vi arbejder for at skabe gode vilkår for udvikling og anvendelse af droner i Danmark. Branchen bevæger sig hastigt i disse år, og vi vil gerne have at Danmark bliver et foregangsland for ny teknologi. Det skal ske samtidig med, at danskerne skal vænne sig til droner og borgernes rettigheder skal respekteres, siger fagchef Jesper Højte Stenbæk fra Dansk Erhverv i forbindelse med lancering af opstarten.

Foreningen kommer til at hedde DroneDanmark og blev stiftet den 29. marts på en generalforsamling i København. foreningen vil arbejde for, at lovgivningen i Danmark fremmer gode rammevilkår, så dronerne kan blive Danmark nye væksteventyr.

UAS Denmark er et rendyrket industrinetværk, som siden 2013 har understøttet dronebranchens udvikling. UAS Denmark tæller over 160 medlemmer, og det var HCA Airport i Odense, der initierede starten på industrinetværket. UAS Denmark fortsætter som industrinetværk, mens DroneDanmark vil være fokuseret på at fremme en konstruktiv regulering af branchen.

- På den måde er dronebranchen fra i dag af blevet markant styrket, hvor der nu både er et industrinetværk og en brancheforening. De skal sammen øge mulighederne for, at dronerne kan blive Danmarks nye væksteventyr ligesom vindmøllerne, siger projektchef Michael Larsen fra UAS Danmark.

Tusindvis af arbejdspladser
DroneDanmark henvender sig til alle, der har en erhvervsmæssig eller politisk interesse i droner. UAS Denmark vil fortsat fokusere på industriens udvikling - lige fra start-ups til den nyeste forskning. EU-kommissionen har vurderet, at droneteknologien kan skabe op mod 150.000 nye job i EU som helhed. I Danmark kan vi også skabe tusindvis af arbejdspladser, hvis lovgivningen er på plads og virksomhederne er her i landet.

- Den videre udvikling skal sikres ved en god kommunikation mellem myndighederne, DroneDanmark og UAS Denmark, der sammen har ambitioner om at sætte Danmark på verdenskortet som foregangsland for ny teknologi. Skal det lykkes, skal vi sætte yderligere turbo både på den teknologiske udvikling og at udvikle fornuftige rammebetingelser, siger Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078