23948sdkhjf

Året der gik – forår med konsolidering og krise

Nogle skar ned og andre ekspanderede. Der var masser af røre i den danske elektronik-andedam i løbet af foråret.
Blandt de der var hårdest ramt af finanskrisen var den danske printkort-branche. Det fik i begyndelsen af foråret GPV til helt at udfase produktionen af printkort og i stedet koncentrere sig om produktion af elektronik og mekanik ( GPV dropper produktion af printkort ). En del af aktiviteterne blev dog reddet, da det lykkedes at udskille Printca i et selvstændigt selskab ( Printca udskilt i selvstændigt selskab ).

Også Odense-virksomheden Printline kom i problemer, og her måtte der ny kapital til for at rekonstruere selskabet ( Nye ejere hos Printline ).

Problemer var der også hos flere producenter af forbrugerelektronik. I Struer fortsatte B&O den dårlige stime og afleverede endnu et skidt regnskab med en nedjustering ( Ny nedjustering fra B&O ).

Endnu værre så det dog ud hos Amitech, der måtte smide håndklædet i ringen og gå i betalingsstandsning ( Amitech i betalingsstandsning ). En måneds tid senere overtog elektronikgrossisten Rosenmeier Electronics dog de fleste af aktiviteterne ( Amitech solgt til Rosenmeier ).

Andre steder var der heldigvis mere gang i sagerne. Hos mermaid technology kunne man fx i begyndelsen af maj afsløre, at man havde fået en millionordre fra DSB ( Rekordordre til mermaid ).

Rekord blev der også sat i Aalborg, da Højteknologifonden bevilgede 90 mio. kr. til Aalborg Universitet, Agilent Technologies og Infinion til forskning i 4G-telefoni ( Rekordbevilling til aalborgensisk mobilteknologi ).

I Nørresundby, på den anden siden af Limfjorden, var der stadig efterspørgsel efter de afskedigede medarbejdere fra Motorolas afdeling i byen. Antennevirksomheden Molex valgte således at overtage syv medarbejdere ( Molex overtager Motorolas antenneafdeling ).

Og vi bliver i Nørresundby, hvor RTX Telecom efter gentagne underskud besluttede, at der skulle nye kræfter til i ledelsen ( RTX siger farvel til direktør efter nyt underskud ).

Hos Lystrup-virksomheden Terma var der anderledes stabilitet. Dog blev flere års kraftig vækst vekslet til en mere moderat fremgang i omsætningen i 2008/2009 ( Væksten bremset hos Terma ).

I det hele taget var den danske forsvarsindustri travlt beskæftiget i foråret. Det store spørgsmål var stadig, hvem der skulle vælges som leverandør af nye kampfly til det danske forsvar. Det fik de tre kombattanter til at gå på charmeoffensiv i Danmark, og blandt andet Boeing indgik en del samarbejder med danske virksomheder ( Boeing har lavet aftaler med 33 danske virksomheder ).

Følg med i morgen, når det atter bliver sommer på Electronic Supply.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078