23948sdkhjf

Dantrafo samler produktion i Lemvig

Ambitioner om at skabe fortsat vækst og om at bevare produktionen i Danmark er de primære årsager til, at Dantrafo nu vil lukke sin fabrik i Horsens.
I et marked med stigende global konkurrence har Dantrafo besluttet at samle produktionen i Lemvig. Produktionen i Danmark foregår i dag på fabrikker i Horsens og Lemvig. Virksomheden vil bibeholde et mindre kontor i Horsens, hvorfra opsøgende salg og teknisk support vil blive varetaget.

- Set i lyset af koncernens fremtidige vækst og konkurrencestyrke er det uhensigtsmæssigt at have produktionen spredt ud på to fabrikker i Danmark, og med sammenlægningen sikrer vi, at vi kan få det bedst mulige ud af koncernens kompetencer i Danmark og bevare en konkurrencedygtig dansk virksomhed, siger koncernchef Ivan Gam, der overtog Dantrafo Gruppen i november 2009.

Fastholder produktion i Danmark
Den sammenlagte produktion fortsætter på den 7.000 kvadratmeter store fabrik i Lemvig, som Dantrafo overtog i 1993 i forbindelse med overtagelsen af B&O’s transformatorproduktion. Koncernens produktion af transformere i Sverige og Kina bliver ikke berørt af sammenlægningen i Danmark.

Omkring 42 af koncernens 215 medarbejdere vil blive berørt af sammenlægningen, hvoraf hovedparten vil blive tilbudt job i Lemvig.

- Men vi erkender, at det ikke er alle medarbejdere, der får tilbud om et job i Lemvig, der vil eller kan flytte arbejdsadresse til Lemvig. Det er naturligvis meget beklageligt. Men gennem sammenlægningen af produktionsenhederne fastholder vi produktion og medarbejdere i Danmark, understreger Ivan Gam.

Ambitioner om vækst
- Vores mål er at bevare og videreudvikle en sund dansk koncern, og trods den hårde konkurrence har vi ambitioner om at skabe vækst. Derfor har vi foretaget flere grundlæggende ændringer i koncernens forretningsstrategi, oplyser Ivan Gam.

- Sammenlægning af produktionen er ét af initiativerne. Derudover tager vi en række yderligere initiativer for at fremtidssikre koncernen, blandt andet i form af etablering af et lean produktionsflow, fremtidsorienteret produktudvikling, øget fokus på salg og en optimering af koncernens afsætningskanaler i både ind- og udlandet, slutter han.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094