23948sdkhjf

Stærkt regnskab fra Ambu

Medico-producenten opjusterer forventningerne til både omsætning og overskud efter andet kvartal.
Ambu har i andet kvartal 2009/2010 vundet markedsandele og har dermed fortsat den gode udvikling. Omsætningen blev i alt 234,7 mio. kr. mod 222,8 mio. kr. i andet kvartal 2008/2009 svarende til en stigning på 5 % eller 7 % målt i lokal valuta.

Resultatet af primær drift (EBIT) blev i andet kvartal på 32,4 mio. kr. mod 25,0 mio. kr. sidste år. Resultatet før skat blev 34,1 mio. kr. mod 21,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Bedre end forventet
- Vi er meget tilfredse med, at Ambu fortsætter den positive udvikling og både vinder markedsandele og øger indtjeningen. Ambu har med GPS Four strategien sat sig ambitiøse mål, og efter første halvår af strategiperioden øger vi både omsætning og indtjening mere end vores forventninger. Vores mange initiativer i form af intensivering af salgsindsatsen, investering i it-systemer, yderligere fokus på innovation og senest udflytning af vores elektrodeproduktion fra Danmark til Malaysia viser gode resultater, siger Lars Marcher, administrerende direktør i Ambu.

- USA fortsætter den flotte udvikling, og vi ser fortsat gode vækstmuligheder på verdens største marked for medikotekniske produkter. Med en bruttomargin på 53,8 % har vi forbedret vores effektivitet. Vi ser positivt på resten af finansåret, og derfor er det helt naturligt, at vi opjusterer vores hidtil udmeldte målsætninger, fortsætter han.

Opjusteringen betyder, at Ambu nu forventer en omsætning i niveauet 925 mio. kr. mod tidligere 900-925 mio. kr., en EBIT-margin før særlige poster i overkanten af 12,5 % imod tidligere 12-12,5 % og et resultat før skat i niveauet 110 mio. kr. mod tidligere udmeldt ca. 100 mio. kr.
Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127