23948sdkhjf

Husum: Dansk vind når nye højder i Tyskland

Vindmølleindustrien er i voldsom vækst, og i år har over 30.000 personer besøgt Husum WindEnergy.
Danmark var selvfølgelig godt repræsenteret, og mange af de danske udstillere – 43 for at være præcis - var organiseret på en 800 kvadratmeter stor fællesstand etableret af Danish Wind Energy Group, hvis logo med det danske flag hang fra loftet og mindede om, at vindmøllernes arnested er Danmark.

Dansk innovation
AVN Energy er gået sammen med Risø DTU omkring udviklingen af teknologi, der kan stabilisere vindmøllevinger, og en foreløbig model af det innovative produkt blev præsenteret på messen.

Inspirationen kommer fra rovfugles svingfjer, der sidder i vingens kant og sikrer, at fuglen glider stabilt gennem luften, selvom der er turbulens. Teknikken kan efterlignes på en møllevinge, hvor gummiflaps monteres og sørger for, at møllevingen bevæger sig stabilt på trods af vindens ruskende kræfter. En af fordelene ved denne teknik er, at man kan lave vingerne tyndere og lettere samtidig med, at stabiliteten bibeholdes, og det er teknologier som denne, der kan gøre vindenergi mere konkurrencedygtig i fremtiden, da den kan spare mange tons stål og glasfiber.

- Vi præsenterer et produkt som dette her, fordi vi gerne vil understrege, at vi er innovative og fremtidsorienterede, fortæller Morten Mørkholt, technical business controller hos AVN Energy.

- På denne messe kommer mange, som er involverede i forskning, og den slags messegæster har studeret modellen med stor interesse, fortsætter han.

Styrke gennem fællesskab
Fibernet og SCADA International har slået sig sammen og optrådte side om side på messen. Fibernet leverer fiberoptiske komponenter, der udgør det netværk, som vindmøller i en vindmøllepark kan kommunikere igennem. SCADA International leverer det overvågningssystem, som samler op på kommunikationen i netværket. De stod også på den danske fællesstand, og nyder dermed godt af det gode ry, Danmark har i vindindustrien.

- Én af fordelene ved at stå sammen med andre danskere er, at vindenergi er så stort i Danmark, at det virkelig trækker folk til den danske stand, fortæller Jens Betzer Jensen fra SCADA International.

Mål nået allerede på førstedagen
- I princippet kunne vi være pakket sammen og taget hjem efter første dag, for da havde vi allerede nået vores mål, siger Jens Betzer Jensen.

Det gjorde de selvfølgelig ikke, for der var langt mere at hente i Husum. Fibernet og SCADA International fortæller, at de tilsammen gik hjem med over hundrede nye kontakter, selvom de kun har været en bemanding på fire personer. Det er gået meget bedre end forventet.

Professionelt publikum
- Det er et meget professionelt publikum, vi møder på Husum-messen, fortæller Chris Van Herreweghe, sales director i Resolux.

- I Husum får vi i højere grad kontakt til folk inden for branchen, der er ekstremt praktisk orienterede og allerede ved noget om vores type produkt – set i forhold til vindmesser i fx Chicago og Dallas, uddyber han.

Chris Van Herreweghe fremhæver den danske kultur på fællesstanden, hvor messedeltagerne er gode til at henvise kunder til hinanden. I Belgien, hvor han kommer fra, findes en forening, der på mange punkter ligner Dansk Eksportforening, og også arrangerer deltagelse på messer. Han fortæller, at messedeltagerne her optræder meget mere individuelt, selvom de står på en fællesstand – der er slet ikke den samme grad af udveksling.

- I Belgien er det gratis at deltage på de fælles messer, da eksportforeningen her er drevet af staten – men selvom det ikke er gratis at deltage på den danske fællesstand, vil jeg klart foretrække at gøre det på den danske måde, hvis sidestykke man ikke finder andre steder i verden!, understreger Chris Van Herreweghe.

Gøder jorden
En stor del af arbejdet på en messe består i at gøde jorden i forhold til kontakter, man allerede har.

Chris Van Herreweghe har tre eksempler; for tre måneder siden mødte han en repræsentant fra firmaet Alstom i Brasilien. Mødet førte umiddelbart ikke rigtig nogen vegne, men så dukkede kontakten op på Resolux’ stand i Husum. Det samme gjorde en forretningsmand fra det argentinske firma IMPSA, som han ligeledes havde mødt i Brasilien endnu tidligere på året. Endelig mødte han amerikanske Clipper på standen i Husum – en kontakt, som han har arbejdet på i et år nu.

Alle tre kontakter har nu fået pustet nyt liv i sig og kommer sandsynligvis til at tælle med i Resolux’ statistik over kontakter fra Husum 2010, der resulterede i en decideret ordre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062