23948sdkhjf

PCH Engineering henter ny direktør hos Mærsk

Sune Lilbæk er indtrådt som administrerende direktør hos den sjællandske producent af vibrationsmonitorer.

PCH Engineering blev oprindeligt grundlagt af Carsten Holm i 1998, der et par år senere fik Leif Schaap med som medejer og direktør. I 2015 blev virksomheden solgt til Kapitalfonden Erhvervsinvest.

- Ved den lejlighed trådte grundlæggeren tilbage, mens Leif Schaap blev som administrerende direktør. Nu nærmer han sig 60, og han har valgt at sige, at han gerne vil overlade det overordnede ansvar til en anden og i stedet koncentrere sig om salg til store nøglekunder. Derfor valgte PCH Engineering og Erhvervesinvest at søge efter en ny direktør, der udover ledelse har erfaring med forretningsudvikling i niche-markeder. Og i sidste ende faldt valget så på mig, fortæller Sune Lilbæk.

PCH Engineering

  • Grundlagt 1998 af tidligere ansat fra Bruel & Kjær
  • 24 fuldtids-ansatte
  • Cirka 12 R&D-ingeniører i udviklingsafdelingen

Sune Lilbæk kommer senest fra en stilling som head of sales & marketing hos Maersk Fluid Technology. Tidligere har han haft flere ledende stillinger hos IOP Marine og senere hos svenske Chris-Marine, der i 2009 købte IOP.  

Da Erhvervsinvest overtog PCH Engineering, var det naturligvis med en ambition om at se virksomheden vokse, og den ambition skal Sune Lilbæk være med til at indfri.

- Det er en familievirksomhed, der har arbejdet meget med vindmøller de sidste mange år, og laver egne ”intelligente” sensor-løsninger til overvågning af vindmøller, og det er vi verdensledende inden for. Nu vil vi gerne have mere fokus på anden industri og komme ud til andre maskin-typer med vibrations-udfordringer, hvor vi måske kan udvikle forretningen og få nogle flere ben at stå på, forklarer Sune Lilbæk.

- Det er i hvert fald et af de områder, jeg kommer til at arbejde med. Leif Schaap kommer til at arbejde med en del af vindmøllekunderne og det gamle marked, og derfor kan jeg som ”ny i branchen” fokusere på at få identificeret potentielle volumen-applikationer for vores industri-produktserie, uddyber han.

Efter et dyk tilbage i 2013/2014 er virksomheden vokset signifikant. I 2016 lød bruttofortjenesten på 36,8 mio. kr., og det var godt 10 mio. kr. højere end i 2014. I samme periode er overskuddet før skat næsten fordoblet fra 12,3 mio. kr. til 20,1 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109