23948sdkhjf

EU tager kampen op mod ulovlige komponenter

Danske Innospexion er med i et konsortium, der skal gøre røntgenteknologi tilgængelig for mindre og mellemstore virksomheder.
Chipcheck-projektet ledes af britiske TWI og har Innospexion med som teknisk koordinator og som ansvarlig for opbygningen af et prisbilligt anlæg, som elektronikvirksomheder kan bruge til at kontrollere indkøbte komponenter.

- Vi har lige haft det første møde i styregruppen, men det er vores forventning, at vi vil kunne være i stand til at fremstille et anlæg, der prismæssigt vil være interessant for gruppen af mindre og mellemstore virksomheder, hvilket vil sige, at vi nok skal ramme en pris, der ligger omkring 300.000 kr., udtaler direktør i Innospexion, Jørgen Rheinlænder, til Ingeniøren.

Kendt teknologi skal gøres billigere
Han understreger, at projektet ikke som sådan har til formål at opfinde ny teknologi, men snarere at modne eksisterende røntgenteknologi, så den kommer ned i et prisleje, hvor små og mellemstore virksomheder kan være med.

Samtidig skal anlægget naturligvis leve op til givne standarder inden for volumen og præcision. Jørgen Rheinlænder nævner i den forbindelse CMOS som en teknologi, der kan være med til at skabe en billigere røntgen-inspektionsproces.

Innospexion-direktøren forventer at kunne sælge mindst 20-40 anlæg om året. Hvis kunderne tager rigtig godt imod produktet, ser han endda et potentiale på op til 100 anlæg årligt.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078