23948sdkhjf

Året der gik – vinter med oprustning

Der var ikke tid til at puste ud i kølvandet på finanskrisen. Elektronikbranchen rustede sig i vinterens løb til mere travle tider.
Traditionen tro vil Electronic Supply i de kommende dage se tilbage på året, der er gået.

Det var blandt andet de danske EMS-producenter, der begyndte at vejre morgenluft. Hos Flextronics i Skive havde man klaret finanskrisen med bravur, og nu var det tid til at opmande ( Fremgangen fortsætter hos Flextronics i Skive ). Det samme gjorde man hos ETK Elektronik i Stilling ( Krisen er fortid hos ETK Elektronik ), og hos sjællandske HPI Electronics hentede man ny kapital hjem for at stå bedre rustet til fremtiden ( Ny kapital til HPI Electronics ).

Også svenskerne begyndte at røre på sig igen, og for EMS-producenten Onrox så det danske marked attraktivt ud. Derfor rykkede virksomheden over Sundet og startede salgskontor i København ( Svensk EMS-producent rykker ind i København ).

Danske virksomheder viste dog også, at de havde mod på at erobre det store udland. Og intet er vel større end USA, og netop det amerikanske marked var målet for Århus-virksomheden Medotech ( Århusiansk medico-producent vil erobre USA ).

En virksomhed der allerede er kendt i udlandet er fynske Falck Schmidt Defence Systems. Virksomheden kom ud af 2009 med millionoverskud og en fyldt ordrebog ( Millionordrer til Falck Schmidt Defence Systems ).

Hos en anden våbenproducent gik det knap så stærkt som håbet. Terma manglede ordrer, og derfor var man nødt til at skære ned i bemandingen ( Manglende ordrer giver afskedigelser hos Terma ).

Bedre gik det hos kollegaen Danish Aerotech, der i 2010 kunne offentliggøre flere millionordrer ( Danish Aerotech får Boeing-ordre ).

Ordrer håber man også på hos københavnske Lumigon, der i februar kunne løfte sløret for noget så sjældent som en dansk-designet mobiltelefon ( Lumigon lancerer den første danske mobiltelefon i mange år ).

I den anden ende af landet, i vestjyske Videbæk, troede man også på, at produktion af forbrugerelektronik stadig havde en fremtid i Danmark. Derfor valgte en række af højttalerproducenten Scan Speaks medarbejdere at købe sig ind i virksomheden ( Scan-Speak udvider ejerkredsen ).

I morgen går vi foråret i møde, når Electronic Supply bringer flere højdepunkter fra året, der gik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109