23948sdkhjf

Stor millionordre til Mikkelsen Electronics

Farum-firmaet sikrer sig ordre på Forsvarets nye Piranha 5-mandskabsvogne. Det betyder 50 produktionsmandeår og åbner døren til en ny branche

Mikkelsen Electronic i Farum indgår aftale med schweiziske General Dynamics European Land Systems - MOWAG (GDELS). Ordren, på et ikke nærmere specificeret ”meget stort millionbeløb”, lyder på kabler og styrebokse til det danske forsvars nye pansrede mandskabsvogne, Piranha 5. 

Aftalen løber over tre-fire år og betyder, at Mikkelsen Electronics får løftet vidensniveauet og tilført materiel til produktionen. Samtidig betyder det 50 produktionsmandeår for den Farum-baserede virksomhed. 

De første styrebokse og kabler skal leveres allerede i foråret og sommeren 2018. 

Åbner døren til forsvarsindustrien
Den store ordre er resultatet af flere års bearbejdning af forsvarsmarkedet. 

Piranha 5-modkøb til danske firmaer

Da Forsvaret købte Piranha 5 af GDELS-MOWAG, indgik offset – også kaldet modkøb -  i aftalen. Det sikrede, at produktionen af de nye pansrede mandskabsvogn også ville have en betydning for dansk erhvervsliv. 

For Mikkelsen Electronics betyder det helt konkret 50 produktionsmandeår samt tilførsel af teknologi. 

Tidligere er slutmontagen på de 290 Piranha 5-køretøjer landet hos Hydrema i Støvring, en en opgave firmaet overtog efter den konkursramte Falck Schmidt-koncern.

Forsvarsindustrien er en højt specialiseret industri med specifikke krav og høje standarder og blev derfor for år tilbage set som en industri, der kunne tilføre virksomheden viden. Mikkelsen Electronics får via aftalen med GDELS - MOWAG nu tilført produktionsviden om branchen og får dermed åbnet en dør til det meget specialiserede felt. 

- Vi har en lang tradition for, at vores kunders krav har løftet teknologien i vores virksomhed. Til gengæld er vi superfleksible og hurtige til at tilpasse os vores kunders krav, siger Kim Christiansen, CEO hos Mikkelsen. 

GDELS - MOWAG skal i alt levere 309 Piranhas og i disse sidder komplicerede kabler og styrebokse, som Mikkelsen nu skal producere. Det indgår i aftalen, at ejendomsretten til evt. ny teknologi der udvikles i projektet vil tilhøre begge parter – eller alene Mikkelsen Electronics -, såfremt virksomheden selv har forestået udviklingen.

Fakta om Piranha 5-ordren
• Kabler og dashboards til Piranha 5 til det danske forsvar - det danske forsvar har købt 309 syk Piranha 5
• Jobs: 50 produktionsmandeår 
• Løbstid: 3-4 år
• Teknologioverførsel: Inline Quality System, montagetræning, QM træning, dokumentation, testing and supervision, prochurement training, militære standarder og krav
• Øverste styreboks består af mere end 3200 dele

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078