23948sdkhjf

Terma og DTU melder klar til stor, dansk opsendelse

SpaceX har klaret de sidste forberedelser, inden ASIM-projektet sætter kursen mod Den Internationale Rumstation

Rumprojektet Atmosphere-Space Interactions Monitor med deltagelse af DTU og Terma sætter kursen mod Den Internationale Rumstation den 2. april. Elon Musks SpaceX har nemlig klaret de sidste forberedelser forud for opsendelsen.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

- Vi har arbejdet efter en meget stram tidsplan for at blive klar. Integrationen af ASIM og de andre elementer er meget præcist arbejde med komplicerede løft. Det kræver høj koncentration at håndtere det meget dyre og skrøbelige udstyr, som skal forblive intakt op til opsendelsen, siger Termas projektleder Ole Hartnack.

Instrumenterne er således på plads i rumfartøjet Dragon og er klar til opsendelse med løfteraketten Falcon 9.

ASIM består af en række instrumenter til at observere atmosfæren fra toppen af skyerne og op til 100 kilometer over jordens overflade. Det sker gennem optiske billeder, optælling af fotoner og måling af røntgenstråling.

- ASIM er det største danske rumfartsprojekt, der nogensinde er udviklet. For Terma er det en meget spændende rejse at lede et internationalt hold af forskere og ingeniører, som de seneste ti år har været involveret i denne udvikling. Vi er klar til at opsende observatoriet til rumstationen, udtaler Carsten Jørgensen, Terma Spaces Senior Vice President.

Instrumenterne installeres på det europæiske Columbus-modul på Den Internationale Rumstation.

ASIM er et international projekt under Det Europæiske Rumagentur. DTU Space står i spidsen for den videnskabelige del af ASIM, mens Terma leder den tekniske ditto.

- ASIM er det største rumfartsinstrument, der nogensinde er bygget her i landet. Det har taget mere end 10 år at implementere denne fantastiske idé, og nu har vi næsten nået målet. Mere end 100 dedikerede eksperter fra Danmark, Norge, Polen, Spanien, Italien, Holland, Canada og USA har deltaget i projektet, udtaler chefkonsulent ved DTU Space, Torsten Neubert.

Opsendelsen sker fra NASA’s Kennedy Space Center i Florida. Det sker efter planen 2. april klokken 22.30 dansk tid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127