23948sdkhjf

Norlase tager hul på et nyt kapital i Ballerup

Egne lokaler med topmoderne udstyr giver laserteknologivirksomheden plads til at udbygge produktionen

Norlase er rykket til nye lokaler i Ballerup. Firmaet, der har udviklet en patenteret laserteknolgi til medicofeltet, råder her over 500 kvadratmeter. Det oplyser firmaet på sin hjemmeside. 

- Med flere renrum og topmoderne udstyr gør det os i stand til at skalere produktionen af high-power, synlige lasere og samtidig fastholde vores stærke R&D-indsats, skriver Norlase om flytningen. 

Flytningen markerer et nyt kapital i iværksætterfirmaet, som dermed ikke længere er afhængig af laboratorier og kontorplads ved DTU. Trods farvellet har laserfirmaet stadig flere fælles innovationsprojekter sammen med det tekniske universitet.

Fakta: Norlase
Norlase er en spinout-virksomhed fra DTU Fotonik baseret på udviklingen af den nyeste laserteknologi. Stiftergruppen består af 11 mand, der alle har investeret penge i virksomheden.

Firmaets laser er en avanceret halvlederlaser, som kan bevare sin renhed i strålen selv ved meget høj effekt. Dertil kommer en enkel, men effektiv anordning, som gør det muligt at omdanne halvlederlaserens infrarøde lys til synligt lys.

Laseren indgår som en del af et apparat, der kigger ind i det indre af øjet for at diagnosticere fx diabetes.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094