23948sdkhjf

Laser skærere fejl væk i Seritronics produktion

”Lillebitte nichespiller” reducerer fejlmargin hos den nordjyske producent af elektroniske og serigrafiske betjeningspaneler

Savspåner og støv. Det har stor betydning for det færdige produkt, når det kommer til bearbejdningen af transparente akrylplader, bedre kendt som Plexiglas. 

Således også Seritronic i Størvring, der producerer blandt andet elektroniske og serigrafiske - betjenings panel-løsninger til eksempelvis tunge maskiner og avancerede alarmer. Med kunder i ind- og udland er det nordjyske firma i konkurrence med udenlandske spillere, så leverancer med minimal fejlprocent er afgørende. 

Efter en periode hos underleverandøren Rias, som stod for traditionel skæring og fræsning af plexiglaspladerne efterspurgte Seritronic en kvalitet, der kunne matche de stigende kvalitetskrav - og som kunne reducere den hidtidige fejlmargin i produktionen. 

Opgave og processer under lup
Kvalitetschef Villy Kristensen og strategisk indkøber Anja Trier Klit mødtes derfor med afdelingsleder Michael Markussen fra Rias’ forarbejdningsafdeling Ripro, som råder over avanceret produktions- og forarbejdningsudstyr, for at drøfte hvordan fejl i produktionen og antallet af reklamationer kunne reduceres. 

Både selve udførelsen af opgaven og arbejdsprocessen blev gennemgået med henblik på at reducere fejlmulighederne undervejs i processen. 

- I stedet for at skære pladerne ud ved hjælp af de maskiner, man typisk bruger til at udskære industriprodukter, foreslog vi at laserskære pladerne ud. Det koster måske lidt mere for denne isolerede del af opgaven, men samlet set er metoden billigere. Herudover får Seritronic A/S et bedre og mere præcist materiale at arbejde med til deres del af processen hen mod det endelige produkt til deres kunde, siger Michael Markussen. 

Tid, ridser og kundetilfredshed
Seritronic får nu leveret den laserskårede og bearbejdede plexiglas-plade fra Ripro. Den nordjyske virksomhed videreforarbejder emnet, så den passer til deres produktion.

Ændringerne i arbejdsprocesserne sparer tid. Samtidig oplever virksomheden, at færre produkter bliver kasseret med ridser i overfladen. Så firmaet oplever både en økonomisk  og også bedre kundetilfredsheden, idet reklamationerne falder.

- Ripro er jo i international sammenhæng en lillebitte nichespiller, men det er også vores styrke, siger Michael Markussen, leder af PTA & kalkulationsafdelingen i Ripro.

Fakta - Seritronic
Seritronic, som har base i Støvring ved Aalborg, blev etableret i 2000 og beskæftiger i dag 65 medarbejdere.

Firmaet producerer specifikke kundeemner, der kan variere i ordre størrelse fra 1 styk og op til 100.000 emner. Løsningerne udvikles både til det danske og det internationale marked. 

I seneste regnskabsår, 2017, havde virksomheden en bruttofortjeneste på 26,0 millioner kroner og et overskud på 1,8 millioner kroner efter skat.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109