23948sdkhjf

Efter tre opkøb på fire måneder - Enrico Krogh Iversen er klar til mere

Forårets fusion af de tre robotvirksomheder On Robot, Perception Robotics og OptoForce skabte OnRobot. En helt anden størrelse end da On Robot startede med gribere til cobots. 

Produktporteføljen blev udvidet til et bredere sortiment af robotudstyr bestående af elektriske gribere, kraft-moment-sensorer, gekkogribere, taktile sensorer med mere.

Fusionen blev en realitet i forlængelse af en kapitalindsprøjtning på over 100 millioner kroner er målet at skabe en frontløber inden for det hurtigt voksende globale marked for robotudstyr.

Lader UR-millionerne rulle
I spidsen for firmaet står den kendte robot-investor Enrico Krogh Iversen, som førte Universal Robots til milliardsalget i 2015. Han kunne i den forbindelse stikke rigtig mange millioner i lommen, og siden bruge nogen af dem på OnRobot.

Penge skal der også bruge igen, når planlagte opkøb, der kan accelerere Onrobots ambitiøse udvikling, realiseres. Selvom robotfirmaet har base i Odense er det underordnet, hvor i verden opkøbsmålene ligger. Bare de har en teknologi, som kan bidrage til Onrobots pallette af kollaborative applikationer:

- Jeg kigger efter, at virksomheden har en spændende teknologi, at det er nogle dygtige mennesker, og at teknologierne og kompetencerne komplementerer det, vi har i selskabet i forvejen, siger Enrico Krogh Iversen til finans.dk.

Første af mange skete hurtigt
Så sent som i august skød Enrico Krogh Iversen yderligere millioner i selskabet sammen med kapitalfonden Summit Partners og Vækstfonden. Angiveligt et mindre trecifret millionbeløb i selskabet. 

I den forbindelse fortalte Enrico Krogh Iversen, at der var otte til 12 opkøb i tankerne de kommende år. 

Straks derefter foretog firmaet det første af de annoncerede udvidelser af produktpalletten med opkøbet af Purple Robotics, som har udviklet en dobbelte vakuum-griber.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079