23948sdkhjf

Investerer trecifret millionbeløb i produktion af intelligente bleer

55 lastbiler er på vej fra Østitalien med det, der kan være verdens mest avancerede maskine til produktion af intelligente bleer. 

Destinationen er Aabenraa og healthcare-koncernen Abena, hvor den fuldt samlede blemaskine med sine 70 meter i længden og to etager i højden skal stå klar til at spytte bleer ud den 1. januar. Det skriver Fyens.dk. 

Fakta: Abena Nova 

Abena Nova er en engangsble med indbyggede sensorer og en lille diskret chip, der påsættes bleen. Sensorerne registrerer, når bleen er våd og sender et signal til plejepersonalets smartphones eller tablets.

Abena står bag udviklingen af produktet i samarbejde med Silicon Valley-baserede MediSens Wireless. Med den intelligente ble, Abena Nova, kan personalet på plejecentre og -institutioner tilbyde bedre tilpasset personlig pleje til inkontinente baseret på deres faktiske behov.

I omegnen af 120 millioner kroner, løber investeringen i det avancerede maskineri op i. 

Abena Nova hedder den intelligente ble, som det avancerede maskineri skal masseproducere. På det første år ventes kapaciteten at komme op over 100 millioner voksenbleer årligt. Og der kan blive brug for mere, ifølge Abenas koncernchef Preben Terp-Nielsen: 

- Nej, jeg er sikker på, at det største problem bliver at få produceret tilstrækkeligt til at dække efterspørgslen, fordi den gør så stor en forskel, siger han og forklarer, at de mange tests har vist, at antallet af bleskift kan næsten halveres, fordi chippen, der er koblet til en række sensorer i bleen, via en mobiltelefon fortæller plejepersonalet, når den er våd, siger han til Fyens.dk.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125