23948sdkhjf

Opkøb sender GPV over milliardmål

Egentlig skulle EMS-koncernen først have rundt en omsætning på 2,5 milliarder i 2022. Sådan gik det ikke

GPV kunne onsdag afsløre opkøbet af den schweizisk baserede EMS-virksomhed CCS. Handlen vil øge den danske EMS-koncernens omsætning med 1,4 milliarder kroner til cirka 2,6 milliarder kroner og gøre GPV til en af de største EMS-virksomheder i Europa. 

- I begyndelsen af 2018 offentliggjorde vi en ny og ambitiøs vækstplan for GPV med et omsætningsmål på 2,5 milliarder kroner inden år 2022. Tingene har udviklet sig hurtigere end forventet, og vi har nu underskrevet en aftale om erhvervelse af CCS, der gør det muligt for os både at opfylde vores strategiske ambition og at skabe en førende EMS-virksomhed inden for elektronik med fokus på box-build og mekatronik-produkter, siger GPVs administrerende direktør, Bo Lybæk. 

Hovedsæde i Danmark

GPV vil være det fortsættende selskab i den nye store EMS-koncern og vil have hovedsæde i Danmark. CCS’ kunder vil fremover stadig blive betjent fra CCS’ nuværende kontorer og af CCS’ medarbejdere i bl.a. Schweiz, Tyskland og Østrig. 

Bo Lybæk fortsætter som administrerende koncerndirektør for den nye organisation, mens Thomas Kaiser fortsat vil stå i spidsen for CCS med ansvar for virksomhedens integration i den nye koncern. 

CCS ejes på nuværende tidspunkt af en kapitalfond rådgivet af schweiziske Patrimonium, hvor GPV er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co.

Overtagelsen af CCS forventes afsluttet inden udgangen af 2018. Det betyder, at købet forventes at have fuld virkning fra og med 2019.

Både GPV og CCS har skabt gode resultater i de senere år. GPVs omsætning steg i 2017 til knap 1,2 milliarder kroner med en EBITDA på cirka 100 millioner kroner. CCS er lidt større med en omsætning på 1,4 milliarder kroner i 2017 og en tilsvarende indtjening. CCS og GPV beskæftiger henholdsvis 2.300 og 1.400 medarbejdere og opererer begge inden for EMS-segmentet med elektronik, mekatronik, finmekanik og kabelproduktion som deres primære forretningsområder. 

Griber fast i Centraleuropa
GPV og CCS servicerer begge HMLV (high-mix/low-volume)-segmentet inden for EMS-markedet og tilbyder både elektroniske delløsninger og færdige produkter (box-build) i både små og mellemstore serier. Og efterspørgslen efter denne type elektronikleverandør er stigende.

- Sammen skaber vi en på alle måder stærkere EMS-koncern: CCS har sin egen afdeling for produktdesign og udvikling samt kabelproduktion med speciale i kabelkonfektionering. GPV har på den anden side en stor afdeling inden for testudvikling samt egen mekanikproduktion og er repræsenteret i Amerika. Den samlede organisation vil derfor stå stærkere i værdikæden på både GPV og CCS’ markeder, siger Bo Lybæk. 

I dag har hovedparten af GPVs kunder hovedkontor i Nordeuropa, mens størstedelen af CCS kunder har deres hovedkontor i den tysktalende del af Europa. GPV har produktionsfaciliteter i Danmark, Mexico og Thailand, mens CCS har produktionsfaciliteter i Schweiz, Tyskland, Østrig, Slovakiet, Sri Lanka og Kina. GPV har gennem længere tid haft et strategisk mål om at etablere et Best Cost-setup for sine aktiviteter i Europa, og de to EMS-virksomheder vurderes at komplementerer hinanden på de tre kontinenter og i de vigtigste Best Cost-regioner.

Læs mere om: GPV
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094