23948sdkhjf

Syv virksomheder fra syv lande samles i Struer

Syv internationale iværksættervirksomheder er i disse dage samlet i Struer til kick-off camp. Det er de første deltagere i det nyudviklede Sound-Tech Accelerator program lavet i samarbejde mellem lydklyngen Sound Hub Denmark og Accelerace.

- Produkterne spænder fra højttalere og legetøj med lyd til professionelt studieudstyr og cloudløsninger. Det bliver spændende at komme til at hjælpe dem, siger direktør for Sound Hub Denmark Peter Petersen.

De syv deltagere

Distopik fra Slovenien arbejder med digitale plugins til analoge audioprodukter

Muuselabs fra Belgien har udviklet en smart musikafspiller som et stykke legetøj til børn

Specialwaves fra Italien udvikler modulbaserede mixere til DJ’s

Mapuguaguén fra Tyskland/Chile fremstiller højttalere bygget af ler

Steenssen fra Danmark producerer soundbars med 3D lyd

Avatronics fra Schweiz står bag en smart teknologi for støjreduktion i apparater

Polsek fra Holland har konstrueret sjove højttalere af kokosnødder

Virksomhederne kommer fra syv forskellige lande og er udvalgt blandt 30 ansøgere til programmet. De mødes for første gang med de coaches, der skal følge dem de næste seks måneder. 

Deltagerne blev udvalgt i slutningen af oktober af et panel med bl.a. Tommy Andersen, medstifter af Libratone. Kim Rishøj, medstifter af TC Electronics samt repræsentanter fra Bang & OIufsen og Harman Lifestyle.  

Skal gøre lyd til en god forretning
Sound-Tech Accelerator programmet er et dedikeret lyd accelerator program, udviklet af Accelerace i samarbejde med Sound Hub Denmark. I det halve år, programmet varer, får iværksætterne hjælp til at forfine og teste deres lydprodukt samt til at identificere, teste og eksekvere en skalerbar forretningsmodel. 

De kan løbende trække på tre coaches fra branchen, mentorer fra Harman Lifestyle, Bang & Olufsen m.fl. Der afholdes workshops og camps, og deltagerne har adgang til værksteder og testlaboratorier i Sound Hub Denmark, samt til den klynge af virksomheder i Struer, som kan supplere iværksætternes egne kompetencer. 

Sound-Tech Acceleratoren er planlagt til at køre flere gange om året de kommende år. Der er foreløbig identificeret mere end 700 internationale iværksættere, som arbejder med lyd, og denne screening af lydiværksættere fortsætter. Ansøgningsfristen til næste runde er den 31. januar 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094