23948sdkhjf

Robotter trækker ansatte og eksportmilliarder til Fyn

Nye tal fra Odense Robotics viser en stigende eksport og et næsten umætteligt arbejdsmarked

På bare tre år er antallet af ansatte vokset med 65 procent, og de næste to år forventer Odense Robotics at udvide medarbejderstaben med yderligere 35 procent. Det betyder, at der i 2020 forventes at være 4.900 medarbejdere beskæftiget i den fynske robotklynge.

Samtidig viser nye tal fra klyngen, at eksporten siden 2015 er vokset med 46 procent til 3.8 milliarder i 2018, og at potentialet netop her er massivt. Således forventer 66 procent af de virksomheder, der endnu ikke eksporterer produkter, at de vil gøre det i fremtiden.

- De nye tal viser vækstrater, som man ikke ser i mange andre brancher. På få år er eksporten næsten fordoblet, og antallet af medarbejdere i udlandet er steget med over 50 pct. Det understreger, at robotter er blevet en milliardindustri, og at klyngens vækstpotentiale langt fra er indfriet, siger Mikkel Christoffersen, forretningschef for Odense Robotics.

De nye tal, Odense Robotics har offentliggjort, viser dog også, at nye robotmedarbejdere ikke hænger på træerne. 78 procent af virksomhederne peger på, at jagten på kvalificerede medarbejdere er den største udfordring, når det kommer til at vækste.

I 2018 valgte 27 nye virksomheder at tilslutte sig klyngen, der i dag består af 129 virksomheder. Den forventede vækst bygger på skøn fra de eksisterende virksomheder i klyngen, og der er således ikke tage højde for nye robotvirksomheder, som formentlig også vil bidrage med arbejdspladser i perioden.

Samtlige tal kan findes i Odense Robotics årlige Insight Report, som offentliggøres næste måned.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078