23948sdkhjf

330 CSC-ansatte strejker nu

De utilfredse Prosa-medlemmer nedlage her til morgen arbejdet på CSC. Strejken er dermed officielt i gang.
Det har bølget frem og tilbage de seneste måneder, men nu er det officielt: 330 Prosa-medlemmer har nedlagt arbejdet på CSC.

Ifølge medier på stedet er omkring 200 mødt op foran CSC-bygningen i Valby – flere bevæbnede med store bannere.

CSC har forberedt sig
Storkonflikten rammer bredt på it-området. Ifølge Skat vil breve med eksempelvis tast selv-koder blive forsinkede, mens forskudsopgørelser er sat på pause.

Også Forsvaret, Politiet, Færdselsstyrelsen og CPR-kontoret er blandt de offentlige kunder hos CSC, mens stor navne som TDC, mediehuset Berlingske Media og Tryg Vesta ligeledes benytter sig af firmaet services.

Administrerende direktør ved CSC, Lene Christensen, mener dog ikke, at strejken får konsekvenser for firmaets kunder. CSC har nemlig hentet 190 afløsere ind til at erstatte de strejkende.

- Vi har brugt de seneste tre måneder på at forberede os, så vi forventer, at vi fortsat kan køre vores systemer, siger hun til dr.dk.

I strid med overenskomst at oplære nye folk
Samtidig med strejken kan Prosa glæde sig over en sejr ved Arbejdsretten. Tirsdag eftermiddag lød det, at CSC handlede overenskomststridigt, da man satte de konfliktvarslede Prosa-medlemmer til at oplære nye folk i virksomheden.

Den kendelse glæder næstformand i PROSA, Hanne Lykke Jespersen:

- Samtidigt er det dog helt horribelt, at man kunne vente så længe på dommen, mens arbejdsgiveren blot undergravede konflikten, og at der end ikke skal betales bod for et så voldsomt overenskomststridigt kampskridt, siger hun til forbundets egen hjemmeside.

Dommen siger dog intet om CSC’s brug af vikarer. Prosa mener ikke, firmaet må bruge mere end 10 af slagsen, men den sag behandles altså fortsat individuelt.

Forligsinstitutionen forsøger at mægle
Endelig er der fremsat et mæglingsforslag fra Forligsinstitutionen med afsæt i de aftaler, der blev indgået mellem parterne fredag den 27. maj 2011.

Mæglingsforslaget, der sendes til urafstemning hos medlemmerne af de respektive foreninger, anbefales af både FTF, PROSA Land som af DA, Dansk Erhverv og CSC Danmark A/S.

Senest den 12. juni 2011 kl. 13.00 skal parterne give svar til Forligsinstitutionen om resultatet, men det får altså ingen indflydelse på den igangværende strejke.

Sagen mellem CSC og Prosa har kørt siden 2009, men tog for alvor fart i februar, da it-virksomheden lockoutede flere Prosa-medlemmer.

Siden har den kørt slag i slag.

Electronic Supply bringer her et overblik:

12. april 2011:
Forhandlinger mellem CSC og Prosa brudt sammen

13. april 2011:
CSC: Enige med Prosa om at være uenige

19. april 2011:
CSC fyrer strejkende

24. maj 2011:
Prosa og CSC genoptager forhandlingerne

30. maj 2011:
CSC og Prosa enige om overenskomst

31. maj 2011:
Prosa klar til konflikt i morgen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063